Destici: İşsizlik fonundaki paralar istihdamda kullanılmalı

Destici: İşsizlik fonundaki paralar istihdamda kullanılmalı
BBP Genel Başkanı Destici, işsizlik fonundaki paraların yeni istihdam alanları için kullanılması, işsizlere verilmesi ve işçilerin temel problemlerinin çözümünde harcanması gerektiğini söyledi.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, "İşsizlik fonundaki bütün paraların yeni istihdam alanları oluşturulması için kullanılması, işsizlere verilmesi ve hali hazırdaki işçi kardeşlerimizin temel problemlerinin çözümü için harcanması noktasında ısrarcı olduğumuzu bir kere daha vurguluyorum." dedi.

Destici, partisinin genel merkezinde, Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısı öncesi gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla işçilerin bayramını kutlayan Destici, bugünün bayram havasında geçtiğini belirtti.

Destici, miting alanlarında yer aldıklarını, Türk-İş tarafından Ankara'da düzenlenen mitinge de katıldıklarını aktararak "İşçi kardeşlerimizle birlikte olduk. Bundan büyük memnuniyet duyduk." dedi.

Çalışma hayatındaki temel problemlerin çözülemediğini savunan Destici, şunları söyledi:

"Bunların başında asgari ücretlilerimizin problemleri geliyor ki Türkiye'de çalışan kesimin önemli bir kısmı zaten asgari ücretle çalışıyor. Takriben 6 milyona yakın kişi asgari ücretle çalışıyor. Maalesef asgari ücret şu an ülkemizde açlık sınırının altında. Dolayısıyla 6 milyon kişinin aileleriyle bunlar yaklaşık 20 milyonluk nüfusa tekabül ediyor, açlık sınırı altında yaşamak zorundalar. Bir gelir ve ücretle hayatlarını idame ettirmekle karşı karşıyalar. Tabii büyük zorluklar içerisinde yaşıyorlar. Bizim isteğimiz asgari ücretin, en azından açlık sınırın üstünde olmasıdır."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.