Destici'den terör tepkisi

Destici'den terör tepkisi
BBP Genel Başkanı Destici:- "20 Temmuz'dan bugüne 265 şehidimiz var. Rakam üzüntü ve dehşet verici"

ANKARA (AA) - BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, 20 Temmuz'dan bugüne kadar 265 terör şehidi olduğunu belirterek, rakamın "üzüntü ve dehşet verici" olduğunu söyledi.

Destici, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, şehit cenazelerinin son bulmasını istedi.

Konuşmasında İstanbul'da bazı kahvehanelerin taranmasına ve araçların kundaklanmasına dikkati çeken Destici, faillerin derhal yakalanması gerektiğini aksi takdirde vatandaşların kendi hakkını aramaya başlayacağını, öyle bir şey olursa kimin kimi vurduğunun anlaşılamayacağını ve 1980 öncesi günlerin geri dönebileceği uyarısında bulundu.

Hükümetin, PKK'yı terör örgütü olarak nitelemesine rağmen, "masaya oturmakta sakınca görmediği"ni anlatan Destici, bugünleri çözüm süreci başlarken görüp uyardıklarını ancak kendilerini kimsenin dinlemediğini söyledi. Destici, çözüm sürecini "çözülme süreci" olarak niteleyip, yaşanan olaylardan PKK'nın sorumlu olduğunu belirtti. Destici, şehirlere silah yığılmasına "kimlerin göz yumduğu"nu sordu.

Hükümetin terörle mücadelesini şartsız desteklediklerini ifade eden Destici, 20 Temmuz 2015'den bu yana 265 terör şehidi olduğunu ve rakamın "üzüntü ve dehşet verici" olduğuna işaret etti.

Mustafa Destici, Diyarbakır'a gönderdikleri BBP heyetinin döndüğünü ve bir rapor hazırladığını da açıkladı. Destici, rapora göre "Diyarbakırlı vatandaşların bölücü terör örgütü ve onların siyasi uzantılarının fevkalade bir yanılgı ve gaflet-ihanet içerisinde olduklarını söylediğini, devlet yetkililerinin bu kalkışmalara bu delalete acilen son verip çocuklarını, eğitim-öğretim faaliyetlerini rahatça yapabilmelerini, sağlık hizmetlerinin yeniden sunulmasını ve Sur halkının bu hizmetlere ulaşmasında sorunların yaşanmamasını istediğini" kaydetti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.