Devlet Tiyatroları deprem bölgesinde

Devlet Tiyatroları deprem bölgesinde
Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü tarafından, depremzede çocuklara yönelik "kukla yapım ve oynatımı" atölye çalışması yapıldı.

ANKARA (AA) - Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü tarafından, depremzede çocuklara yönelik "kukla yapım ve oynatımı" atölye çalışması yapıldı.

Genel Müdürlükten yapılan açıklamaya göre, 1-2 Mart'ta, Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğünce projelendirilerek Baş Dekoratör Hakan Dündar liderliğinde Orhan Asena Deneme Sahnesi'nde "kukla yapım ve oynatımı" konulu atölye gerçekleştirildi.

Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü Macunköy Sosyal Tesisleri içerisinde yer alan sahnedeki çalışmalar iki gün sürdü.

Etkinlikte, Devlet Tiyatroları Genel Müdür Yardımcısı Hüsnü Emre Başer ile Başrejisör Bengisu Gürbüzer Doğru'nun da katılımlarıyla Ankara, İstanbul, İzmir, Bursa, Erzurum, Adana, Sivas, Van, Antalya, Diyarbakır, Trabzon ve Konya olmak üzere 12 yerleşik bölgeden gelen ve 45 kişiden oluşan sanatçı-teknik ekip yer aldı.

Atık malzemelerle kukla yapımı ve oynatımının ele alındığı atölye çalışması ile deprem bölgesine gidilerek, çocukların hayallerinin canlandırılması ve yüzlerinin güldürülmesi amaçlanıyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.