Dijital çağın dijital üniversitesi KTO Karatay

Dijital çağın dijital üniversitesi KTO Karatay
‘Dijital Çağın Dijital Üniversitesi’ mottosuyla uluslararası standartlarda eğitim sunan KTO Karatay Üniversitesi, dünya üniversitesi olma hedefine emin adımlarla ilerliyor

Konya Ticaret Odası (KTO) ve KTO Karatay Üniversitesi İştirakinde Üniversite Kampüsü, KTOTEK ve Hava Parkı’nda basın gezisi düzenlendi.

Geziye KTO ve KTO Karatay Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Öztürk, KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram Sade, Öğretim Üyeleri ve çok sayıda basın mensubu katıldı. Programda konuşan Rektör Sade, “Teknoloji ve Eğitim Kampüsümüz oldukça kapsamlı bir kampüs ve Türkiye’de böylesine kampüs yok. Yine Türkiye’de tek olan kendi hava parkımızla da dikkatleri üzerimize çekmeyi başarıyoruz. ‘Dijital Çağın Dijital Üniversitesi’ mottosuyla uluslararası standartlarda eğitim sunan KTO Karatay Üniversitesi, sahip olduğu güçlü insan kaynağı yapısı, fiziksel gelişimi, tüm birimlerinde gözettiği toplam kalite anlayışı, uluslararasılaşma politikaları ve yürütülen stratejik projelerle bir dünya üniversitesi olma hedefine emin adımlarla ilerliyor” dedi.

bayram-sade.jpg

77 VAKIF ÜNİVERSİTESİ ARASINDA 9. SIRADA

96 bin 832 metrekare kapalı, 435 bin 076 metrekare açık olmak üzere toplam 531 bin 908 metrekare alana sahip olan KTO Karatay Üniversitesi, Vakıf Yükseköğretim Kurumları 2021 Değerlendirme Raporu’na göre, “Toplam Fiziki Alanlarına Göre Vakıf Yükseköğretim Kurumları” sıralamasında 77 vakıf üniversitesi arasında 9. sırada yer alıyor.  Konya Ticaret Odası Teknoloji ve Eğitim Kampüsü (KTOTEK) hakkında bilgilendirme yapan KTO Karatay Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Öztürk, “KTO Karatay Üniversitesi’nin modern ve Selçuklu mimarisinin bir arada yer aldığı Merkez Kampüsü, Konya Ticaret Odası Teknoloji ve Eğitim Kampüsü (KTOTEK) içerisinde yer alan Ticaret ve Sanayi Meslek Yüksekokulu ile Akıllı Teknolojiler Merkezi, Konya Eğribayat’ta yer alan ve pilot yetiştiren Hava Parkı, KTO Karatay Üniversitesi’ni fiziksel açıdan diğer üniversitelerden farklı kılıyor” dedi.

selcuk-ozturk.jpg

TÜRKİYE'DE BİRÇOK İLKİ BAŞLATAN BİR KURULUŞUZ

Karatay Üniversitesi Pilotaj Bölümünde Türkiye’de ki en iyi eğitmenlerin görev yaptığını belirten KTO Karatay Üniversitesi Pilotoj Eğitim Müdürü Süleyman Doğan şunları söyledi:   “Karatay Üniversitesi Pilotaj Bölümü 2 yıl önce kuruldu. Sivil Havacılığın Uygulama Akademisi olarak kullanılıyor. Türkiye’de başka üniversitelerin yapmadığı Planör Eğitimimiz var. Öğrencilerimize 4 yıllık bir eğitim veriyoruz. Türkiye'de birçok ilki başlatan bir kuruluşuz. Uçakların bakımlarını dahi yapmaya yetkili bir kuruluşuz. Eğitim kadromuzda çok sağlam Türkiye’nin en iyi eğitmenleri ile çalışıyoruz.”

suleyman-dogan.jpg

Planörün havacılığın temeli olduğunu söyleyen Öğretmen Pilot Kamile Yadsıman ise, “Öğrencinin hava hareketleri ile bütünleşmesi için planör ile başlaması çok büyük bir avantajdır. Bizde öğrencilerimize planör kullanmayı eğitmenlerimizle birlikte öğretiyoruz” ifadelerini kullandı.

kamile-yadsiman.jpg

ULUSLARARASI ARENADA DAHA REKABETÇİ OLUNACAK

Akıllı Teknoloji Merkezi’nin birçok yeniliği içinde barındırdığını ifade eden KTO Akıllı Teknoloji Merkezi Müdürü Barış Nesimioğlu, “Akıllı Teknolojiler Merkezi Projesi Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti’nin eş finansmanında Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın Rekabetçi Sektörler başlığı altında yaklaşık 5 milyon Euro Fonlamaya hak kazanmış bir projedir. Biz bu proje kapsamında bölgedeki tarım makinaları üreticilerinin akıllı teknolojili yeni makineler üretebilme konusunda onlara destek olmayı hedefliyoruz. Böylece onları uluslararası arenada daha rekabetçi hale getirmeyi ümit ediyoruz” diye konuştu.

baris-nesimioglu-001.jpg

MEVKA DESTEĞİ İLE PROJELERİMİZ SÜRÜYOR

Ticaret ve Sanayi Meslek Yüksek Okulu adı ile adlandırılan Türkiye’deki ilk okullardan birisi olduklarını ifade eden Ticaret ve Sanayi Meslek Yüksekokulu Müdürü Yasemin Savaş, “Meslek Yüksek Okulumuz, Sanayi-Üniversite İşbirliğini geliştirmek amacıyla sanayi bölgesinde konumlandırılmıştır. Okulumuzda 4 tane program ile eğitim vermeye çalışıyoruz. Dış Ticaret, Mekatronik, Bilgisayar Programcılığı ve Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri olarak. Aynı zamanda okulumuz bünyesinde bulunan laboratuvarlarımız var. Şuan Meslek Yüksek Okulu kapsamında MEVKA Desteği ile projelerimiz sürüyor. Konya’da sanayi alanına ilk konumlandırılmış okuluz.”

yasemin-savas.jpeg

2021 YILINDA TOPLAM 957 KİŞİYE EĞİTİMLERİMİZ TAMAMLANDI

Şu ana kadar 173 öğretmene eğitim verdiklerini söyleyen KTO Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Durmuş Akdoğan, “MEB ile bir protokol imzalandı ve bu protokol çerçevesinde ilimizde mesleki eğitim okullarının yanı sıra istihdama yönelik olarak firmaların ihtiyaçlarını karşılayan bir eğitim merkezi haline geldik. Şuanda kadar 173 öğretmen arkadaşımıza çeşitli eğitimler verdik. Yine mühendislik fakültelerinde okuyan ve iki yıllık öğrenim gören arkadaşlarımızı da hızlı bir şekilde eğitimlerimiz devam ediyor. 2021 yılında toplam 957 kişiye eğitimlerimiz tamamlandı. Eğitimlerimizin tamamı da ücretsizdir” dedi.  

durmus-akdogan.jpg

AMACIMIZ İMALAT SANAYİNİN LABORATUVARI OLMAK

Konya Model Fabrika Direktörü Ayhan Tufan Ayan ise, “Model Fabrikamız operasyonel verimliliği artırmayı amaçlayan bir laboratuvardır. İmalat sanayindeki KOBİ’lerimizin rekabet güçlerini artırmak, istihdam kapasitelerini geliştirmek ve verimliliklerini artırmak amaçtır. Biz burada endüstri mühendislerinin, makine mühendislerinin fikirlerini firmalarımıza uygulamalı olarak anlatıyoruz. Firmalarımıza dört ay süren bir programla eğitimler veriyoruz. Amacımız burayı imalat sanayinin laboratuvarı haline getirmek. Bununla ilgili de pek çok firma ile projelerimizi yürütüyoruz” diye konuştu. (Gülşen Çopur)

ayhan-tufan-ayan-001.jpg

dsc-0088.jpg

dsc-0119.jpg

dsc-0120.jpg

dsc-0127.jpg

dsc-0082.jpg

dsc-0129.jpg

dsc-0132.jpg

dsc-0133.jpg

dsc-0141.jpg

dsc-0173.jpg

dsc-0174.jpg

dsc-0168.jpg

dsc-0161.jpg

 

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.