Dijital dönüşümde yeni bir dönem başlıyor

Dijital dönüşümde  yeni bir dönem başlıyor
e-Fatura, e-Arşiv Fatura ve e-İrsaliye gibi e-Belge ürünlerinin zorunluluk kapsamıyla ilgili değişiklikleri içeren Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği 22 Ocak tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

e-Fatura, e-Arşiv Fatura ve e-İrsaliye gibi e-Belge ürünlerinin zorunluluk kapsamıyla ilgili değişiklikleri içeren Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği 22 Ocak tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yeni tebliğ ile e-Fatura, e-Arşiv ve e-İrsaliye belge türleri başta olmak üzere elektronik belge kullanımının yaygınlaştırılması amaçlanıyor. E-Dönüşüm Uzmanı ve Ekonomist Erdal Özel, “Firmalarımız 01 Temmuz 2022 tarihinden önce entegratör firmalar ile anlaşmalarını sağlayıp, hizmet alımına başlamaları gerekmektedir. Başvurularını son güne bırakmamaya özen göstermelidirler. Çünkü e-dönüşüm sistemlerinde kullanılmak üzere, şahıs firmaları e-imza, şirketler ise TÜBİTAK onaylı Mali Mühür edinmeleri gerekmektedir. Gecikmelerden dolayı mükellefler e-dönüşüm geçiş işlemlerini tamamlamakta gecikmekte ve cezalı duruma düşme ihtimalleri olmaktadır” dedi.

e-fatura-haber-1.jpg

e-fatura-haber-2.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.