Dikili'de göçmenler için hazırlıklar sürüyor

Dikili'de göçmenler için hazırlıklar sürüyor
Türkiye ile AB arasında imzalanan Geri Kabul Anlaşması kapsamında yarın ilçeye getirilecek göçmenler için limanda çadırlar kuruldu

İZMİR (AA) - Türkiye ile Avrupa Birliği (AB) arasında imzalanan Geri Kabul Anlaşması kapsamında 4 Nisan'dan itibaren başlayacak göçmenlerin gönderilmesi öncesinde Dikili Limanında hazırlıklar son aşamaya geldi.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Türkiye ile AB arasında imzalanan ve 20 Mart'tan itibaren Yunan adalarına geçen göçmenlerin iadesini kapsayan anlaşma çerçevesinde ilk göçmenler yarın Yunanistan'tan Türkiye'ye gönderilecek.

Midilli Adası'ndan gönderilecek göçmenler için Dikili Limanında hazırlıklar devam ediyor.

Liman alanında göçmenlerin parmak izlerinin alınarak kayıtlarının yapılacağı, sağlık taramasından geçirileceği çadırlar kuruldu.

Yarın iki gemiyle Midilli'den getirilmesi beklenen göçmenlerin İzmir'deki işlemlerin ardından otobüslerle başka bir kentte kurulan mülteci kampına sevk edileceği öğrenildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.