Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Erbaş Konya’da

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Erbaş Konya’da
Konya İl Müftülüğü ve Konya Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde başlayan Diyanet İşleri Başkanlığı Uluslararası İhtida Kongresi’nin açılış töreni Bayır Diamond Otel’de yapıldı.

Konya İl Müftülüğü ve Konya Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde başlayan Diyanet İşleri Başkanlığı Uluslararası İhtida Kongresi’nin açılış töreni Bayır Diamond Otel’de yapıldı. Bir dizi ziyaret ve açılışlarda bulunmak üzere Konya’ya gelen Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş da törene katıldı. Kongre Hacıveyiszade Camii Başimam Hatibi Mehmet Çaba’nın Kur-an’ı Kerim tilaveti ile başladı. Tilavetin ardından konuşma yapan Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı Prof. Dr. Abdurrahman Haçkalı hayat serüveninde İslam’ı seçen mühtedilerin İslam’ı ve mezhepleri anlama yolunda faaliyetler yürüttüğünü belirterek, “Onların bu sevinçlerine iştirak etmek bizim açımızdan çok önem arz ediyor. Kongremiz Müslüman olmayı seçen kimselerin bu tercihten sonra karşılaştıkları mesele ve problemleri konu ediyor. Katılımcılarımızın her biri bu alanda oldukça büyük bilgi ve tecrübeye sahiptir. Ayrıca yine katılımcılar aracılığı ile mühtedilerin meseleleri ile ilgilenen bu meselelere eğilen kişi ve grupların birikimlerinin de buraya yansıyacağını düşünüyoruz. Kongremizde yurtdışından 13 ülkeden 45 katılımcı bulunuyor. Çalışmamız 7 oturumdan oluşacak ve sosyal etkinliklerimizde olacak. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

ALTAY: BİR KİŞİNİN İMANINA VESİLE OLMAK KURTULUŞUNA VESİLE OLMAKTIR

Konya’nın İslam medeniyetinin merkezlerinden biri olduğunu ifade eden Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Özellikle şehrimizden tüm dünyaya yayılan Mevlana Celaleddini Rumi’nin din, dil, mezhep ve millet ayrımı gözetmeden dünyayı kucaklayan insanları, hoşgörüye davet eden kadim felsefesi yüzyıllar boyunca dinimize de büyük katkılar sunmuştur. İslam bir rahmet, merhamet, huzur ve kardeşlik dinidir. Tüm insanlığı kurtuluşa erdirecek nihai yol İslam yoludur. Bir kişinin imanına vesile olmak aynı zamanda kurtuluşuna vesile olmaktır. Müslümanlar olarak dinimizi en güzel şekilde aktarmalı, bazı ülkelerin İslam’ı kötüleme çabalarına rağmen İslam’ın barış, hoşgörü ve hak dini olduğunu ulaşabildiğimiz tüm insanlara anlatmalıyız. İslam düşmanlığı olarak tanımladığımız İslamafobi özellikle batı ülkelerinde ne yazık ki her geçen yayılmaktadır. İslam kasıtlı olarak kendisine bağdaşmayan suçlamalarla kötü olarak yansıtılmaya çalışılıyor. Bazı proje örgütlerinin gerçekleştirdiği saldırılar İslam’a mal edilmek isteniyor. Bu tür olaylara karşı yapacağımız en güzel şey dinimizi doğru bir şekilde anlatmak” diye konuştu.

ERBAŞ: İSLAM, BÜTÜN GÜZELLİKLERİN KAYNAĞIDIR

İslam’ın bir fıtrat dini olduğunu ifade eden Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, “İslam, Hazreti Adem’den Hazreti Muhammed Mustafa’ya (s.a.s.) kadar gelen dinin ortak adıdır. İslam’a göre kıyamete kadar gelecek olan bütün insanlar, iki sınıf kabul edilir: Ümmet-i davet ve ümmet-i icabet… Bir başka ifadeyle bütün insanlık Hz. Muhammed (s.a.s.)’in ümmetidir. Onun davetini kabul edip İslam’ı benimseyenler, ümmet-i icabet; geri kalanlar ise ümmet-i davettir. Bu gerçekten hareketle Müslümanlar, son peygamberin mesajını insanlığa ulaştırmak için büyük bir gayret ortaya koymuşlardır. Bu noktada İslam’ın, insanlığa büyük bir imkân ve değerli bir hazine sunduğunu görüyoruz. İslam’ın huzur veren iklimiyle tanışan gönüller, büyük bir sekinete erişmiş; ilahî rahmet ve muhabbet, inananların tüm benliklerini kaplamıştır. Zira İslam’da hayat vardır. İslam, bütün güzelliklerin kaynağıdır” şeklinde konuştu.

SİZLER BU ÇAĞIN ALTIN İNSANLARISINIZ

“Bugün Müslüman coğrafyalarda ortaya çıkan olumsuz örnekleri İslam’la ve İslam tarihiyle özleştirmek, en hafif ifadeyle insafsızlık olur” diyen Prof. Dr. Erbaş, “İslam bu değildir. İslam tarihi de bu değildir. Zira bütün bunlar, büyük İslam tarihinin sadece son iki asrına sari sorunlardır. İslam medeniyeti, iki asra sığmayacak kadar büyük ve köklü bir medeniyettir. Bu noktada bir hususun altını özellikle çizmek isterim. Bugün İslam, nefrete ve hatta düşmanlığına varan boyutta bir kara propaganda ile karşı karşıyadır. Bizler inanıyoruz ki, manipülasyonlar ve engeller olmasa, insanların hakikat arayışının yolu kesinlikle İslam’a çıkacaktır. İslam’la müşerref olan bütün mühtedi kardeşlerime seslenmek istiyorum. Sizler bu çağın altın insanlarısınız. Sizler bu çağın umudu olan insanlarsınız. Çünkü sizler, Müslüman bir ailede dünyaya gelmediğiniz ve İslam’ı, yaşanan bir ortamda öğrenmediğiniz halde kendi iradenizle hakikatin peşine düştünüz. Ümmet-i davet için önemlisiniz; çünkü basiretle, ferasetle ve cesaretle giriştiğiniz bir arayış neticesinde hakikati iradenizle keşfettiniz” dedi.

İSLAMI GÖLGELEMEYİ BAŞARAMAYACAKSINIZ

Müslümanlara da seslenen Prof. Dr. Erbaş, “İslam’ın güzelliklerini insanlıkla buluşturmak için daha fazla gayret göstermeliyiz. Daha fazla çalışmalıyız. Daha fazla insana ulaşmalıyız. Buradan İslam’ı gölgelemeye çalışan bütün odaklara seslenmek istiyorum. Bilin ki bunu asla başaramayacaksınız. İnsanları ilanihaye İslam’ın hakikatlerinden mahrum bırakmanız mümkün değildir. İsteseniz de istemeseniz de Allah, mutlaka nurunu tamamlayacaktır. Güneş balçıkla sıvanmaz. Bu beyhude çabanızdan vazgeçip siz de İslam’ın barış, huzur ve hayat veren iklimiyle tanışın. Siz de selamete, güvene ve huzura kavuşun. Anayasal bir kurum olmakla beraber Diyanet İşleri Başkanlığımız, hizmetlerini hep sivil bir yaklaşımla ve kucaklayıcı bir üslupla deruhte etmeyi hedeflemektedir. Diyanet İşleri Başkanlığı, insanımızı sahih dini bilgiyle buluşturma gayesiyle kurulduğu günden bu yana yurtiçinde ve 1971 yılından itibaren de farklı ülkelerde yaşayan soydaş ve dindaşlarımıza yönelik hizmetlerini aralıksız sürdürmektedir. Gerçekleştirilen bu kongrenin Başkanlığımızın uluslararası hizmetlerine önemli açılımlar getireceğine ve yapıcı katkılar sağlayacağına inancımı ifade etmek isterim” dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Erbaş Konya’da

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Erbaş Konya’da

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Erbaş Konya’da

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Erbaş Konya’da

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.