Diyanet İşleri Başkanlığının 92. kuruluş yıl dönümü

Diyanet İşleri Başkanlığının 92. kuruluş yıl dönümü
Camii ve Kur'an Kursu Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Kıyak:- "Diyanet İşleri Başkanlığı, ülkemizin saygın ve vazgeçilmez bir kurumudur. Bu kuruma herkesin saygılı olmasını bekliyoruz"

SAKARYA (AA) - Türkiye Camii ve Kur'an Kursu Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Recep Kıyak, Diyanet İşleri Başkanlığının, ülkenin saygın ve vazgeçilmez bir kurumu olduğunu belirterek, "Bu kuruma herkesin saygılı olmasını bekliyoruz" ifadesini kullandı.

Kıyak, yaptığı yazılı açıklamada, 3 Mart 1924 tarihinde çıkartılan kanunla Diyanet İşleri Başkanlığının kurulduğunu anımsattı.

Kurumun, 1961 Anayasası'nın ilgili maddesinde yapılan düzenlemeyle anayasal kurum olarak genel idare içindeki yerini aldığını belirten Kıyak, "Diyanet İşleri Başkanlığı, ülkemizin saygın ve vazgeçilmez bir kurumudur. Bu kuruma herkesin saygılı olmasını bekliyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Kıyak, kurumun anayasada belirtilen ilkeler doğrultusunda üzerine düşen görevleri gerek yurt içi, gerekse yurt dışında yerine getirebilmek ve daha iyi hizmet sunabilmek için yoğun çalışma içerisinde olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Kurum, her türlü siyasi görüş ve düşüncenin dışında kalmıştır. Diyanet İşleri Başkanlığı milli birlik ve dayanışmayı temin ederek, kardeşlik, yardımlaşma ve fedakarlık başta olmak üzere dinimizin kutsal değerlerini vatandaşlarımıza tanıtmayı, din konusunda halkımızı doğru bilgilendirmeyi, manevi ve ahlaki değerlere bağlılıklarını artırmayı amaç edinmiştir. Din hizmetlerini ifa ederken ve yönetirken mezhep, düşünce, kültür ve cinsiyet ayırımı yapmaksızın toplumun her kesimine eşit hizmet sunmaya, kişilerin dinin gereklerini yerine getirme veya getirmeme özgürlüğüne saygılı olmaya büyük özen göstermektedir."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.