Diyarbakır'da terör operasyonu

Diyarbakır'da terör operasyonu
Bağlar ve Kayapınar ilçelerinde, terör örgütüne yönelik operasyonda metruk binalar ve boş alanlarda çok sayıda mühimmat ele geçirildi

DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır'da terör örgütüne yönelik operasyonda, çok sayıda mühimmat bulundu.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, son üç günde Bağlar ve Kayapınar ilçelerinde örgüt mensuplarınca kullanıldığı değerlendirilen metruk binalar ve boş alanlarda arama gerçekleştirildi.

Aramalarda, antitank roket başlığı, roketatar sevk başlığı, roketatar motoru, 85 el yapımı bomba, piknik tüpü ile yangın tüpü içine hazırlanmış birer el yapımı patlayıcı, 76 molotofkokteyli, 18 kutu torpil, dolu 4 havaifişek rampası ile molotofkokteyli ve el yapımı patlayıcı hazırlanmasında kullanılan malzemeler ele geçirildi.

Öte yandan açıklamada, vatandaşları korku ve paniğe sevk eden ve kamu düzenine zarar veren 2'si çocuk 6 kişinin yakalandığı, şüpheliler hakkında adli tahkikatın sürdürüldüğü kaydedildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.