Diyarbakır'daki terör operasyonu

Diyarbakır'daki terör operasyonu
Terör örgütü PKK/KCK'nın propagandasını yaparak, sözde "öz yönetim" ilanı için zemin hazırlamaya çalıştıkları iddia edilen ve aralarında DBP Ergani İlçe Eş Başkanı Doku ile Ergani Belediye Meclisi üyesi Taşkın'ın da bulunduğu 9 kişi tutuklandı

DİYARBAKIR (AA) - Terör örgütü PKK/KCK'nın propagandasını yaparak, sözde "öz yönetim" ilanı için zemin hazırlamaya çalıştıkları iddia edilen ve aralarında DBP Ergani İlçe Eş Başkanı Şeyhmus Doku ile Ergani Belediye Meclisi üyesi Aygün Taşkın'ın da bulunduğu 9 kişi tutuklandı.

Ergani Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan şüpheliler, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Savcılıktaki sorgularının ardından tutuklama talebiyle Ergani Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilen DBP Ergani İlçe Eş Başkanı Doku ile Ergani Belediye Meclisi üyesi Taşkın'ın da aralarında bulunduğu 9 şüpheli, "Türkiye Cumhuriyeti'ne karşı halkı silahlı isyana tahrik etmek" ve "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlarından tutuklandı.

Yaklaşık 3 ay önce vatandaşlarca yapılan ihbarlar sonucu aralarında Ergani Belediye Meclis üyesi, DBP İlçe Eş Başkanı ve belediye encümen üyesinin de bulunduğu şüphelilerin, köy kahvesinde vatandaşları toplayarak, terör örgütü PKK/KCK'nın propagandasını yaparak, sözde "öz yönetim" ilanı için zemin hazırlamaya çalışan konuşma yaptığı bilgisine ulaşılması üzerine operasyon başlatılmıştı.

Operasyonda, zanlıların ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda, 2 av tüfeği, 69 fişek, 4 av tüfeği şok cihazı, av tüfeği alev gizleyen, av tüfeği namlu uzatma borusu, 3 gram esrarla çok sayıda örgütsel içerikli doküman ve kitaplar ele geçirilmişti.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.