Doğu Anadolu'da Kış

Doğu Anadolu'da Kış
Van, Bitlis, Hakkari ve Muş'ta kar yağışı nedeniyle 262 yerleşim birimiyle ulaşım sağlanamıyor

VAN (AA) - Van, Bitlis, Hakkari ve Muş'ta, kar ve tipi nedeniyle 262 yerleşim biriminin yolu kapandı.

Van'da etkili kar ve tipi nedeniyle 97 mahalleyle ulaşım sağlanamıyor.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, kent genelinde kapalı yolların açılması için çalışmaların devam ettiği belirtildi.

Tuşba, Saray, Özalp, Muradiye, İpekyolu, Erciş ve Edremit ilçelerinde kapalı mahalle yolu bulunmadığı kaydedilen açıklamada, Bahçesaray, Başkale, Çaldıran, Çatak, Gevaş, Gürpınar ilçelerindeki mahalle yollarının açılması çalışmalarının sürdüğü ifade edildi.

Bu arada yoğun kar ve tipi nedeniyle kapanan Van-Bahçesaray yolunda Karayolları ekipleri çalışmalarına devam ettiği belirtildi.

Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada, bölge genelinde havanın çok bulutlu olacağının tahmin edildiği aktarıldı.

Açıklamada, hava sıcaklıklarında 1-3 derece arasında düşüş olmasının beklendiği kaydedilerek, buzlanma ve don olayına karşı yetkililer ve vatandaşlar uyarıldı.

- Bitlis

Bitlis İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Ümit Kurtkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kar ve tipi nedeniyle merkez ve ilçelere bağlı 69 köy yolunun ulaşıma kapandığını söyledi.

Kapalı yollarda karla mücadele çalışmalarının aralıksız devam ettiğini, acil durumlar için ekiplerin hazır bekletildiğini anlatan Kurtkan, vatandaşların asılsız ihbarlarda bulunmamasını istedi.

Bitlis Meteoroloji Müdürü Rasim Saraç da vatandaşları don ve buzlanmalara karşı uyardı.

Karayolları ve belediye ekiplerince kent merkezindeki cadde ve sokaklarda kar temizliği devam ediyor.

- Muş ve Hakkari

Bölgede aralıklarla etkisini sürdüren kar nedeniyle Hakkari'de 12 köy ile 34 mezra, Muş'ta da 50 köy yolunun ulaşıma kapandığı bildirildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.