"Doğuma Hazırlık Eğitici Eğitimi Sertifika Programı"

"Doğuma Hazırlık Eğitici Eğitimi Sertifika Programı"
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi'nin, Sakarya'da eğitim programı tamamlandı

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (ESOGÜSEM) tarafından Sakarya'da açılan Doğuma Hazırlık Eğitici Eğitimi Sertifika Programı tamamlandı.

Sakarya Üniversitesi'nde düzenlenen sertifika töreninde konuşan Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fatma Deniz Sayıner, Türkiye'de anne ve baba adaylarının gebelik sürecinde doğuma ve doğum sonuna ilişkin pek çok konuda eğitim ve danışmanlık hizmetine ihtiyaç duyduğunu söyledi.

Çiftlerin bu bilgileri internetten, sosyal medyadan, arkadaş, komşu ve akrabadan yanlış öğrendiğini belirten Doç. Dr. Sayıner, şunları kaydetti:

"Bebek bekleyen çiftlerin gebelik ve doğum deneyimini olumlu hale getirmek önemli bir konudur. Bu konuda birincil sorumluluğu bulunan. Hekim, ebe ve hemşireler kendilerini geliştirmek zorundadır. Yetişkinlerin eğitimindeki özellikler, gebelik ve doğum süreci ile ilgili yenilikler ile birlikte konunun mezun ve aday ebe, hemşire ve hekimler tarafından öğrenilmesi ve doğuma hazırlık eğitimcisi olabilmesi bu eğitimin temel amacıdır. Doğumun normalleşmesi kadınların doğumdan korkmamasının sağlanması ve doğumun keyifli bir hale gelmesi doğuma hazırlık eğitici eğitimlerinde yetişen eğitimciler ile mümkün olabilecektir."

ESOGÜSEM Müdürü Prof. Dr. Şenol Erdoğmuş ise eğitici eğitimi programının ilerleyen günlerde Eskişehir'in yanı sıra farklı illerde de açılacağını dile getirerek, ayrıca bölgedeki hamile kadınlar için yeni bir doğuma hazırlık programı açacaklarını ifade etti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.