Dokunulmazlıkların kaldırılması tartışmaları

Dokunulmazlıkların kaldırılması tartışmaları
AK Parti Grup Başkanvekili Turan:- "Buyursunlar, bizim alnımız ak. Kemal Kılıçdaroğlu hakkında 37 fezleke bulunuyor. Acaba kendisi bundan çekindiği için mi topu taca atıyor"

ÇANAKKALE (AA) - AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, milletvekili dokunulmazlığının kaldırılması tartışmalarına ilişkin, "Buyursunlar, bizim alnımız ak. Kemal Kılıçdaroğlu hakkında 37 fezleke bulunuyor. Acaba kendisi bundan çekindiği için mi topu taca atıyor?" dedi.

Turan, Bayramiç Belediye Düğün Salonunda düzenlenen AK Parti İlçe Danışma Meclisi Toplantısında yaptığı konuşmada, Beyoğlu'ndaki terör saldırısında hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı diledi.

Herkesi terör karşısında dik durmaya çağıran Turan, "Terör, halk nezdinde infiale sebep olmak istiyor. İstiyor ki milletimiz sinsin, teröre alışsın. Bugün dik duracağız, kenetleneceğiz ve terörün bizi esir almasına izin vermeyeceğiz. Vatandaşlarımızdan ricam, asılsız ihbarlara itimat etmemeleri." diye konuştu.

Milletvekili dokunulmazlığının kaldırılmasıyla ilgili tartışmalara da değinen Turan, yasama dokunulmazlığının, çağdaş demokrasilerde milletvekillerinin meclis çalışmalarını hiçbir baskı altında kalmadan yerine getirmeleri için korunan ve anayasada güvence altına alınan bir değer olduğunu bildirdi.

AK Parti olarak, milletvekillerinin baskı altında kalmadan çalışmaları için bu değerin varlığını savunduklarını dile getiren Turan, şunları kaydetti:

"CHP, dokunulmazlıklar meselesi gündeme geldiğinde, 'Bütün dokunulmazlıkları kaldıralım' dedi. Başbakanımız da 'hodri meydan' diyerek 'Kimin hakkında dokunulmazlık fezlekesi varsa parti ayrımı gözetmeksizin hepsini kaldıralım' dedi. Bu kez CHP, deyim yerindeyse ipe un sererek bundan kaçınıyor ve anayasanın 83'üncü maddesinde düzenlenen yasama dokunulmazlığının tamamen kaldırılmasını savunuyor. Biz geçici bir maddeyle sorunu çözelim derken, CHP komple bir anayasa değişikliğinden bahsediyor. Daha evvel, 'AK Parti kendi dosyalarından kaçınmak için buna yanaşmıyor' diyorlardı. Buyursunlar, bizim alnımız ak. Kemal Kılıçdaroğlu hakkında 37 fezleke bulunuyor. Acaba kendisi bundan çekindiği için mi topu taca atıyor? Durduğumuz yer aynı. Geçici maddeyle bu konuyu çözelim, toplumun beklentisini karşılayalım."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.