Dokunulmazlıkların kaldırılması tartışması

Dokunulmazlıkların kaldırılması tartışması
AK Parti Grup Başkanvekili Bostancı:-"Konuyu değerlendiriyoruz, şu an alınmış bir karar yok"-"Halka kulaklar kapatılarak siyaset yapılamaz"

TBMM (AA) - MELDA ÇETİNER - AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, dokunulmazlıkların kaldırılması konusunu değerlendirdiklerini belirterek, şu an herhangi bir kararları olmadığını söyledi.

Bostancı, AA muhabirine, MHP'nin dokunulmazlık fezlekeleriyle ilgili olarak TBMM Başkanlığına yaptığı başvuruyu değerlendirdi.

Kamuoyunda, özellikle son zamanlarda yaşanan terör saldırıları ve bunların Mecliste ele alınma üslubu, dili ve içeriğine yönelik yoğun tartışmalar olduğunu belirten Bostancı, şöyle konuştu:

"Bizim sistemimiz demokratik bir sistem ve kürsü dokunulmazlığı var. İnsanlar fikirlerini elbette serbestçe söylerler. Fikirlerini ifade ederlerken kamuoyunun hassasiyetlerine dikkat etmek, hukukun sınırlarını da hesaba katmak ilgili çevreler bakımından önemlidir. Sonuçta siyasetin demokratik sistemlerde temeli halktır. Halka kulaklar kapatılarak siyaset yapılamaz. Burada bir problem olduğu görülüyor. Devleti katliam yapmakla suçlayan bir dil ve üslup burada dile getiriliyor. Bunlar tabii kamuoyunda çok ciddi hassasiyetler doğuruyor. Sadece bu kadar da değil. Özellikle, Ankara'da 29 kişinin katledilmesi için canlı bomba olarak öne çıkan kişiye yönelik taziye ziyareti, kamuoyunda haklı olarak çok ciddi öfke yarattı. Sadece bir kişiye ilişkin değil... Demokratik sistemin sınırları ve içeriğine ilişkin çeşitli düzeylerde tartışmalar doğurdu. Bizim tabii bütün bunları, halkın duyarlılığını hesaba katan, kürsü dokunulmazlığını muhakkak esas alan, özgürlükleri esas alan, ancak bu özgürlüklerini kullanımına ilişkin sonuçta sahada pratikte terör yapılanlamaları ve örgütleriyle kim ne yapıyor bunlara da dikkat eden anlayışla konuyu ele alıp değerlendiriyoruz. Neticelendiğinde kamuoyuyla paylaşırız. Şu an herhangi bir karar yok."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.