Dokunulmazlıkların kaldırılması tartışması

Dokunulmazlıkların kaldırılması tartışması
AK Parti Grup Başkanvekili Turan: -"Milletimiz, HDP'lilerin bu eylemlerinden dolayı zaten kendilerine dokundu. Bize düşen de milletin bu talebini yerine getirmek"-"90'lar kıyası yapmak, oldukça anlamsız bir durumdur"

TBMM (AA) - MELDA ÇETİNER- AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, "Milletimiz, HDP'lilerin bu eylemlerinden dolayı zaten kendilerine dokundu. Bize düşen de milletin bu talebini yerine getirmek" dedi.

Turan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, HDP'nin eş başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile 3 milletvekiline ait dokunulmazlık dosyasının Meclise ulaştığını belirterek, dosyanın bir an önce TBMM Anayasa ve Adalet Karma Komisyonunda ele alındıktan sonra Genel Kurula getirilmesini ümit ettiğini söyledi.

"Milletimiz, HDP'lilerin bu eylemlerinden dolayı zaten kendilerine dokundu. Bize düşen de milletin bu talebini yerine getirmek" diyen Turan, milletvekili olmanın kimseye suç işleme özgürlüğü sağlamadığını belirtti. Turan, "Hele hele siyaset kurumunu tehdit eden terör gibi büyük eylemlere sahip çıkmak, bir milletvekili için utanç verici olmalıdır" ifadesini kullandı.

Demokrasilerde kürsü dokunulmazlığının esas olduğunu, milletvekillerinin milletin temsilcileri olarak Mecliste her türlü fikri dile getirebileceğine işaret eden Turan, bunun karşısında herhangi bir hukuki yaptırıma uğramadıklarını, bu fikirlere karşı olanların da çıkıp Meclis kürsüsünden görüşlerini dile getirdiğini anlattı.

Turan, "Dokunulmazlıklar konusu gündeme geldiğinden bu yana hemen herkes, 1994’te DEP’lilerin dokunulmazlıklarının kaldırılmasını örnek gösteriyor. O zamanla günümüz arasında ciddi bir fark var. O dönem DEP’li milletvekilleri, parlamentodaki sözlerinden ötürü suçlanıyorlardı. Oysaki HDP’lilerle ilgili durum ise bundan tamamen farklı. HDP’li milletvekilleri, Mecliste dile getirdikleri fikirlerden ötürü yargı tarafından suçlanmıyorlar. Meclis dışındaki eylemlerinden ötürü suçlanıyorlar. Bu yüzden 90'lar kıyası yapmak oldukça anlamsız bir durumdur" değerlendirmesini bulundu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.