Dolandırılmaktan Son Anda Kurtuldu

Dolandırılmaktan Son Anda Kurtuldu
Aksaray'da bir emekli, telefonda kendini polis olarak tanıtan şüpheliye vermek üzere bankadan kredi çekmek isterken, polis ekiplerinin müdahalesiyle dolandırılmaktan kurtuldu

 Aksaray'da emekli bir kişi, telefonda kendini polis olarak tanıtan şüpheliye vermek üzere bankadan kredi çekmek isterken, polis ekiplerinin müdahalesiyle dolandırılmaktan kurtuldu.

Emekli Hüdaverdi Güzel'i (65) telefonla arayıp kendisini polis olarak tanıtan kişi, düzenlenecek büyük bir operasyon için bankadan verdikleri hesaba 8 bin lira yatırması gerektiğini belirtti.

Kendisini tehdit eden dolandırıcıların isteğini yerine getirmek için en yakın banka şubesine giden Güzel, hesabında para olmadığı için bankadan kredi çekmeye yöneldi. Bu sırada Güzel'in durumundan endişelenen yakınları, durumu polis ekiplerine bildirdi. Ekipler, kredi çekmek için bankada sıra bekleyen Güzel'i son anda engelledi. 

Polis ekipleri, Adana'da oturduğu tespit edilen şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı.

Güzel, gazetecilere yaptığı açıklamada, telefonda inandığı dolandırıcıya para yatırmak için bankaya gittiğini belirterek, "Dolandırıcılar, verilen hesaba para yatırmam için beni kredi çekmeye zorladılar. Tam sıraya girmiştim ki polis geldi beni kurtardı. Polisimize teşekkür ediyorum'' dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.