Dolarla ilgili kritik gelişme! İşte detaylar!

Dolarla ilgili kritik gelişme! İşte detaylar!
Piyasaların gün boyunca kilitlendiği Fed tutanakları açıklandı.

Piyasaların gün boyu odaklandığı ABD Merkez Bankası'nın (Fed) 28-29 Ekim tarihlerinde gerçekleştirdiği Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) tutanakları yayımlandı. Tutanaklarda birçok Fed yetkilisinin enflasyon beklentilerinde düşüş görülmesi ihtiyacını ortaya koyduğu belirtildi.

Tutanaklara göre Fed yetkilileri piyasaya verilen paraya karşın enflasyonun hedef seviye olan yüzde 2'nin altında uzun süre düşük kalabileceğinden endişeli. Ancak daha önceki toplantıda küresel ekonomide 'Küresel ekonomideki yavaşlama ABD ekonomisi için risk oluşturabilir' açıklamasının bu tutanaklarda 'Küresel ekonomideki yavaşlamanın EBD ekonomisine etkisi sınırlı olacak' olarak yer almasının da şahin bir tutum olarak algılandı. Bu piyasalar tarafından güvercin bir tutum olarak algılanırken, açıklama öncesinde uluslararası piyasalarda 2.2410'a kadar yükselen dolar/TL düşüşe geçti. Dolar ilk tepki olarak 2.23 lira sınırına kadar geriledi. Dolar şu saatlerde 2.23 üzerinde tutunuyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.