Hasan Büyükkeleş

Hasan Büyükkeleş

Dostluk

Dostluk

Dostluk bir gol gökkuşağıdır. Yalnızca parlak renkler yoktur onda, sadece onaylama, sevinç ve kahkahalardan oluşan dostluk eksiktir, tartışmaların, kırma ve kırılmanın ve bazen küsmelerin olduğu, bunlara rağmen ayakta durabilen dostluk, gerçek dostluktur. Böyle bir dostluk hayatın bütün renklerini taşır üzerinde.

***

Dostluk katılımdır, diğerlerinin kahkahalarına kahkahasıyla, gözyaşına gözyaşıyla içtenlikle katabilmektir. Duyguya duygu katmak, hayatı yaşanır kılmaktır. Dostluk hayata katılmaktır.

***

Dostluk bir sığınaktır. Üzüntülerin, kederlerin, sıkıntıların darbelerine karşı gözlerin birlikte ağladığı ama ruhların nefes alabildiği bir sığınak.

***

Dostluk bir şehirse eğer, bu şehirde mahkemeler bulunmaz. Çünkü dost dostu yargılamaz onu gerçek haliyle görür ve bağrına basar. Yargılamamak, dosta hatalarını söylememek anlamına gelmez. Sevdiğinin omuzundaki akrebi haber verirken ki şefkat ve uyarıcı dili vardır dostluğun.

***

Dostluk güç kaynağıdır. Dostu olmayanın sadece zaafları vardır ama hakiki bir dostu olan için zaaflar güç kaynağı haline gelebilir. Bir dostun şefkatli uyarısıyla zayıf yanlarımızı görür, onu dostlar dostuna sığınmaya vesile eyleriz.

***

Dostluk açık yürekliliktir. Ki dürüstlük ve sevginin kendileri dosttur, birbirini tamamlar, biri olmadan diğeri eksik ve yarım kalır.

***

Dostluk kendini keşiftir. Kendimize dostumuzun gözüyle baktığımızda her yeni olay, her yeni durum taze ufuklar ve yeni bakış açıları kazanmamız için fırsat olur.

***

Dostluk birlikte koşmaktır, bir yarış değil, yarışın hedefi kazanmak yada alt etmektir, oysa dostluğun hedefi ancak daha yakın bir dostluk olabilir.

***

Dostluk yeri geldiğinde öfkelenebilmektir. Öfke ve kızgınlık dostluğun bir parçasıdır, yeterki, yanlış bir şeylerin varlığını iki tarafta görebilsin yeterki konuya açık yüreklilikle ve dürüstlükle yaklaşabilsin.

***

Dostluk yeri geldiğinde indirmektir, incinmeler dostluğun sonu değildir, hayatı sürdürmeye yarayan küçük aşılar gibidir. Kırık kalbinizi saklamayı açıkça konuşun dostunuzla ve uzlaşmanın dostluğunuza nasıl hayat katacağını hayretle görün

***

Dostluk dokunmaktır, sevdiğiniz insana dokunmaktan çekinmeyince el sıkıştığında sıkı sıkı kavrayın dostunuzun elini, hem saygıyla ve güvenle, hem de şefkat ve sevgiyle sarılın sevdiklerinize, unutmayın sevmek dokunmaktır.

***

Dostluk sınırları bilmektir, arkadaşınızın olduğu kadar kendi sınırlarınızın farkına varın. İçinizdeki her şey açığa vurulmak için değildir, neyi paylaşacağınızı neyi sessizce içinizde tutacağınızı iyi bilin.

***

Dostluk birlikte dua etmek ve görünen alemin ötelerini konuşa bilmektir, dostluğun en derin yönü, birlikte dua edildiğinde ve öte alemlerden, ölüm sonrasından konuşulduğunda ortaya çıkar.

****

Dostluğunuza bir yıl dönümü belirleyin, birlikte geçmişi konuşup; birlikte ağlayıp birlikte gülerken aynı zamanda geleceği birlikte düşleyin. Her yeni yıla dostluğumuzun daha bir kökleşmesine ve dünyanıza yeni meyveler taşımasına izin verin.

****

Ve unutmayı bir dostluğun omuzlarında yükselerek baktığınızda daha fazla şey görebilirsiniz. Bir dostunuzla sırt sırta verdiğinizde daha az korkarsınız. Bir dostunuzla omuz omuza verdiğinizde yükünüz hafifleşir ve gözlerinizi gökyüzüne çevirdiğinizde gökyüzü daha bir güzel, daha bir göz alıcıdır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Hasan Büyükkeleş Arşivi

Nasip

13 Mart 2021 Cumartesi 00:02
SON YAZILAR