Düğünde pilav, pilavda Atiker
1997 yılından bu yana faaliyet gösteren ve 2000’li yılların başından beri artan talebe karşılık profesyonel manada Konya pilavını düğün, sünnet, dürü, cenaze, hac yemekleri ve iftar gibi tüm organizasyonlarda başarılı bir şekilde sunan Atiker De Luxe yıllık ortalama 1 milyon kişiye bu lezzeti en güzel ve geleneklere en uygun şekliyle tattırıyor
Konya’da düğün denince akla geleneksel Konya pilavı, Konya pilavı denince de akla Atiker De Luxe geliyor. 1997 yılında Atiker Restaurant Canlı Alabalık ve Et Lokantacılığı olarak faaliyetlerine başlayan firma, 2000’li yılların başında müşterilerinden gelen talepler doğrultusunda toplu organizasyonlarda Konya Pilavı kültürünü yerinde hizmet, aşçısından garsonuna, bulaşıkçısından çaycısına kadar her şeyi kendi bünyesinde temin eden profesyonel bir bakış açısıyla sunmaya başladı. Konya’nın kadim geleneklerinden biri ve Konya’ya has önemli lezzetler arasında yer alan Konya pilavını usulüne uygun ve en kaliteli şekliyle sunduklarını, hizmetteki kaliteleri ile önce çıktıklarını dile getiren Atiker De Luxe İşletme Müdürü Tayyar Atiker, “Bugün Konya’da düğün denince akla nasıl ki geleneksel Konya pilavı geliyorsa; Konya pilavı denince de akla Atiker geliyor. Bu da alanımızda ortaya koyduğumuz başarıyı gösteriyor” ifadelerini kullandı.
ATİKER İLKE İMZA ATTI, KONYA PİLAVI İFTAR MENÜSÜ OLDU
Kadim bir geleneğin ürünü olan Konya pilavının ilk defa Atiker De Luxe ile birlikte iftar menüsü olarak sunulduğunu dile getiren Tayyar Sami Atiker, “Geleneksel Konya pilavına profesyonel bir bakış açısı getiren işletmemiz, bu kültürün daha geniş bir alana yayılmasına öncülük etmiştir. Başlangıç yıllarımızda tahta kaşıktan lengeriye, kirtikli sahandan bakır taslar içerisinde sunup yapıp, pişirme işlemini de meşe odunuyla, bakır leğen ve kazanlarla yemeklerimizi en lezzetli şekilde hazırlayarak misafirlerimizin beğenisine sunduk. Bu sunum ve rahatlığı yaşayan hemşerilerimizin talepleri gün geçtikçe aratarak devam etti. Düğünler, sünnetler, dürü ve cenaze yemekleri, açılış yemeklerinden sonra Konya’mızda ilk defa iftar menüsünde Konya pilav menüsünü sadece düğünlere has bir menü olmaktan çıkartıp iftar menülerinde de olabileceğini ispatlamış olduk. Konya’da Ramazan aylarının en çok tercih edilen menüsü Konya pilavı oldu. Herkes tarafından beğenilince bu bir gelenek haline geldi. Kültürümüzde Konya pilavı sadece pazar sabahları saat 08-12 arasında yapılmakta iken, her saat ve her gün yapılabileceğini uyguladık ve bu hususta da başarılı olduk. Sadece dayanışma ile ya da aşçı tutularak tertip edilen eski usul organizasyonlar yaşanılan zorluklardan ve imkanı olmayalar için yer sıkıntısından dolayı düğün salonları ve hazır yemek firmalarına olan ilgiyi de artırdı. Bu ilgi ve talepler bizleri ve meslektaşlarımızı yatırım yapmaya zorunlu hale getirdi” dedi.
YILDA 1 MİLYON KİŞİ BU LEZZETİ ATİKER’DE TADIYOR
Atiker Toplantı ve Düğün Merkezleri’nde yapılan düğün, hac yemeği, iftar menüsü gibi toplu yemek organizasyonlarında yıllık yaklaşık 700 aileye hizmet verildiğini dile getiren Tayyar Sami Atiker, “Konya’da yine bir ilke imza atarak pandemi sürecinde Konya pilavını paket halinde sofralara ulaştırmıştık. Bunun hemen ardından yine bir ilke daha imza atarak Konya pilavını yerli ve yabancı turistlerin beğenisine sunmak için Mevlana Caddesi üzerinde Atiker Restaurant’ı açıp hizmete sunduk. Bu restaurantımızda her daim Konya pilavını yoğurt çorbasından bamya çorbasına, etli pilavından irmik helvasına, zerdesinden meşrubatına kadar tüm detayları ile sunuyoruz. Atiker De Luxe ailesi olarak müşterilerimize satış personelinden organizasyon ekibine, aşçısından garsonuna, çaycısından güvenlikçisine kadar 300 kişilik profesyonel bir ekiple hizmet ediyoruz. Bundan sonraki süreçte de ilklerin adresi olmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Konya pilavının sıradan bir pilav olmadığı bilincinden hareketle bu eşsiz lezzeti daha geniş kitlelere ulaştırmak için çabamız devam ediyor” diye konuştu. Mine Doruatlı
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.