Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü Seydişehir’de kutlandı

Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü Seydişehir’de kutlandı
Seydişehir Özel Eğitim Uygulama Okulu tarafından Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü kutlandı.

Dünya Down Sendromu farkındalık günü Seydişehir’de çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Seydişehir Özel Eğitim Uygulama Okulu tarafından Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikle Down sendromlu çocuklar, gönüllerince eğlendi.

Seydişehir Kaymakamı Deniz Pişkin, Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Ağır Ceza Reisi Mehmet Kahyaoğlu, İlçe Jandarma Komutanı Salih Yahya Koca, İlçe Emniyet Müdürü Cevdet Arıcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahir Kibar, Ümit Çocukları Derneği Başkanı Münevver Yalçınkaya, Öğretmenler, Öğrenciler ve velileri katıldı.

dunya-3.jpg

Etkinlikte sahneye çıkan down sendromlu çocuklar, çeşitli oyunlar ve gösterileri sergileyerek, şiirler okudu.

Kaymakam Deniz Pişkin, Belediye Başkanı Mehmet Tutal öğrencilerle tek tek ilgilenerek, onlarla birlikte programa eşlik etti.

54 engelli öğrencinin 10 tanesinin Down sendromlu olduğunu belirten okul Müdürü Cafer Akın, “Okulumuz zihinsel engelli bireyler için eğitim veriyor. Eğitim Uygulama kısmında ilköğretim olanaklarından yararlanamayan zihinsel engelli ve otizmli öğrencilerimizin eğitim gördüğü bir okul. Öğrencilerimiz zorunlu eğitim ve öğretimlerini burada tamamlıyorlar. Down Sendromlu bireylerimizin ihtiyacı olan tek şey toplumun duyarlılığıdır. Yeter ki biz onlara fırsat ve imkân tanıyalım, engel olmayalım. Biz farklılıklarımızla birlikte bir arada mutluyuz, sevgi doluyuz” ifadelerini kullandı.

Program sonunda İlçe Protokol üyeleri ile birlikte öğrenciler okul bahçesinde Dünya Down Sendromu farkındalık günü anısına havaya balon bıraktılar.

dunya-4.jpg

Öğleden sonra devam etkinlik kapsamında Kaymakam Deniz Pişkin, Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Özel Eğitim Uygulama Okulu Müdürü Cafer Akın, Öğretmenler ve Öğrencilerle birlikte Hükümet Konağı içerisinde Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü adına broşür dağıttılar.

dunya-8.jpg

dunya-11.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.