Dünya Fikri Mülkiyet Hakları Günü

Dünya Fikri Mülkiyet Hakları Günü
EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Yorgancılar:- "Yatırımları ülkemize çekebilmenin yolu, fikri ve sınai mülkiyet haklarını daha güçlü bir şekilde korumaktan geçiyor"

İZMİR (AA) - Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, Türkiye'ye yatırım çekebilmek için fikri ve sınai mülkiyet haklarını daha güçlü şekilde korumak gerektiğini belirtti.

Yorgancılar, 26 Nisan Dünya Fikri Mülkiyet Hakları Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, ülke ekonomisinin büyümesine yeniden ivme kazandırmak için sanayi ve üretime odaklanılması gerektiğini bildirdi.

Türkiye'nin büyüme ve kalkınma hedeflerine ulaşmak için daha çok üretmeye ve sanayileşmeye ihtiyacı olduğu ifade eden Yorgancılar, açıklamasında şunları kaydetti:

"Ekonomimizi büyütmek, daha fazla istihdam yaratmak, işsizliği azaltmak, milli gelirimizi ve ihracatımızı artırmak istiyorsak, fikri ve sınai mülkiyet hakları konusunda daha kararlı adımlar atmalıyız. Ticari marka ile fikri ve sınaî mülkiyet haklarının yeterli ölçüde korunmadığı ülkelerin, yatırımı çekme gücü zayıflar. Yatırımları ülkemize çekebilmenin yolu, fikri ve sınai mülkiyet haklarını daha güçlü bir şekilde korumaktan geçiyor. Markayı korumadan yatırımı çekemezsiniz. Türkiye’nin istikrarlı büyümesi için yatırıma ihtiyacı var.”

Yorgancılar, Türkiye'nin fikri ve sınai mülkiyet hakları konusunda önemli iyileştirmeler gerçekleştirdiğine işaret ederek, "İçinde bulunduğumuz küresel rekabet sürecinde bu adımlar yetersiz kalmaktadır. Atılan adımların daha fazla güçlendirilmesine ihtiyacımız var. Çözmemiz gereken sorunların başında yasa dışı ürün ticareti bulunuyor." ifadelerini kullandı.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.