Dur demenin vakti çoktan geçti

Dur demenin vakti çoktan geçti
İsrail’in Mescid-i Aksa’ya yönelik saldırılarına tepki gösteren Konya Sivil Toplum Kuruluşları Platformu, Mevlana Meydanı’nda basın açıklaması gerçekleştirdi. Muhsin Görgülügil, İsrail ve destekçilerine dur demenin vaktinin çoktan geçtiğini belirtti.

Konya Sivil Toplum Kuruluşları Platformu İsrail’in Mescid-i Aksa’ya yönelik saldırılara karşı Mevlana Meydanı’nda basın açıklaması gerçekleştirdi. İsrail’e ve destekçilerine dur demenin vakti çoktan geçtiğini belirten Konya Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Başkanı Muhsin Görgülügil, “Nazi artıkları, katil sürüleri ve soykırımcı canilerin artık ecelleri gelmiştir. Bir buçuk milyar İslam âlemine ve sekiz milyarlık dünyaya meydan okuma cüreti gösteren bu soysuzlar, uzunca zamandır hazırlıklarını yürüttükleri kalkışmayı nihayet bugün sabah başlatmışlardır.  Bölgemizde ve dünyanın her tarafında ürettikleri suni gündemler, kavgalar ve savaşlarla yetinmeyip, toplumların iyice kabuklarına çekilmeleri için ürettikleri, kaynağının ne olduğu belli olmayan, virüse rağmen belalara davet çıkarmaktadırlar.  Dertlerinin dikkatleri başka mecralara çekmek olduğunu da not ettik. Kendi elleriyle kendi sonlarını hazırlayan Siyonist komitacılar başta Babil ve Medine olmak üzere bulundukları neredeyse her yerden sürülerek çıkarılmalarından da ders almamışlardır” diye konuştu.

ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ

Kudüs halkına seslenerek harekete geçtiklerini belirten Görgülügil, “Hak edene hakkını, hadsize de haddini teslim edeceğiz. Filistin için, Kudüs için, Mescid-i Aksa için dertlenen, ümmetten bir grup var bugün. Çok şükür. Söz veriyoruz: Sizin için elimizden geleni yapacağız. Hz. Ömer’in mirasına hep beraber sahip çıkacağız” diye konuştu. İsrail’e tepki gösteren Görgülügil “Artık eceliniz geldi. Kurtuluş yok. Yeter yüzyıllardır fitneye, fesada ve yalana dayanan hayatınız; sahte kimlikleriniz. Her yerde kan, gözyaşın, sömürü ve huzursuzluk getirdiğiniz. İnsanlığın baş belasısınız. Şunu unutmayın ki, darda kalana sahip çıkan, mazlumu koruyan, haklının yanında yer alan kahraman milletimiz, aynı şekilde size ve yardakçılarınıza karşı dik durulacağını tarihte nasıl göstermişse, bugün de tüm dünyaya duyurmasını bilecek kudrettedir.  Mescid-i Aksa’yı yıkarak yerine aklınıza mabet yapma konusundaki alçakça düşünceniz sır değil. Planlarınız, programlarınız hazır. Ama hepsi, sizinle beraber çöpe gidecek” dedi.

AMERİKA, AVRUPA VE RUSYANIN SESİ ÇIKMIYOR

Başta Amerika olmak üzere Avrupa ve Rusya’ya tepki göstermedikleri için tepki gösteren Görgülügil “Mesele kendiniz, mesele çıkarlarınız olduğu zaman çok iyi tepki veriyorsunuz. En ufak bir menfaatiniz için ülkeleri, toplumları kırıp, geçiriyorsunuz. Ama konu Müslümanlar olduğunda, mazlumların kanı ve gözyaşı gündeme geldiğinde hiç sesiniz çıkmıyor. Ya yarım ağızla kınar gibi yapıyorsunuz ya da ondan bile imtina ediyorsunuz. Hatta Kudüs’te zulme uğrayan Hristiyan olsa bile sizden bir tepki yok. Büyük laflarla kurduğunuz, büyük iddialarla bizleri kandırdığınız, Birleşmiş Milletler, NATO, Avrupa Birliği nerede? Güya insan hakları diyordunuz. Güya adalet diyordunuz. Güya medeniyet diyordunuz. Medeniyetiniz ve hak anlayışınızı yetmiş beş yıldır iyice tanıdık” diye konuştu.

SORUŞTURMA İÇİN SÜREÇ BAŞLATILMALI

Yapılan basın açıklamasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan beklenti ve isteklerini dile getiren Görgülügil, “Mescid-i Aksa’nın bakım, onarım işleri de dahil tüm korunması, kollanması ve güvenliğinin sağlanması görevlerinin Türkiye Cumhuriyeti’ne devrinin gerçekleştirilmesi, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun acilen bu gündem maddesi ile toplantıya çağırılması, konunun tüm açıklığıyla buradan dünyaya duyurulmasının sağlanması için süreç başlatılması, Lahey’de görev yapan Uluslararası Savaş Suçları Mahkemesi’nin terör devletine karşı derhal bir soruşturma başlatması için süreç başlatılması, Siyonist devlet temelli tüm meseleler çözüme kavuşturulup, Filistin ve Kudüs özgürleştirilinceye kadar hiçbir surette İsrail devleti ile ilişki kurulmaması gerekmektedir” şeklinde konuştu. Yapılan basın açıklamasına birçok sivil toplum kuruluşu katıldı. (Gülşen Çopur)

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.