Eczacı eczanesinde darp edildi

Eczacı eczanesinde darp edildi
Konya Eczacı Odası Başkanı Ecz. A. Hakan Koru “ Karapınar İlçesinde 1992 yılından beri eczacılık yapan ve 5. Bölge Konya Eczacı Odası Karapınar İlçe Temsilcimiz Ecz. Faruk Sonkaya, bir vatandaş tarafından darp edilmiştir'' dedi.

Konya Eczacı Odası Başkanı Ecz. A. Hakan Koru “ Karapınar İlçesinde 1992 yılından beri eczacılık yapan ve 5. Bölge Konya Eczacı Odası Karapınar İlçe Temsilcimiz Ecz. Faruk Sonkaya, kendisinden kontrollü reçeteye tabi ilaçların reçetesiz istenmesi ve talep edilmesinin mümkün olamayacağını söylemesi üzerine kendini bilmez ( E.I )isimli bir vatandaş tarafından darp edilmiştir. Sağlıkta Şiddeti ve Eczacı meslektaşımız Faruk Sonkaya yapılan şiddeti kınıyor ve darp eden vatandaşın cezasının mutlaka verilmesi talep ediyoruz” dedi.

Konu hakkında yazılı bir açıklamada bulunan 5. Bölge Konya Eczacı Odası Başkanı Ecz. A. Hakan Koru, açıklamasında şu sözlere yer verdi: “ Odamız Karapınar temsilcisi ve yaklaşık 30 yıldır Karapınar ilçemizde Eczacılık mesleğini sürdüren Ecz. Faruk Sonkaya, kendi eczanesinde darp edilerek yaralanmıştır. Kendini bilmez vatandaş( E. I ) eczacı arkadaşımızdan Yeşil reçete (Kontrollü reçeteye sahip İlaçlar) dâhilinde yer alan ilaçları reçetesiz talep etmesi ve istemesinden sonra eczacı arkadaşımız Faruk Sonkaya’nın ise kesinlikle bu ilaçların reçetesiz verilmesi mümkün değil sözünün ardından saldırıya uğramış ve darp edilmiştir. Meslektaşımız ve Temsilcimiz Ecz. Faruk Sonkaya ve çalışanlarına geçmiş olsun dileklerimizi iletirken, bu saldırının faalinin mutlaka Türk Adaleti karşısında karşılığının verilmesi talep ediyoruz” dedi.

Darp edilen Ecz. Faruk Sonkaya ilk önce hastaneye giderek darp raporu aldı. Ardından ise saldırgan (E.I) hakkında emniyete giderek şikayetçi oldu.

konyada-bir-saglik-1.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.