Eczacılar buluştu

Eczacılar buluştu
Eczacılar, 14 Mayıs Eczacılık Günü gala yemeği ve plaket töreninde buluştu.

14 Mayıs Eczacılık Günü çerçevesinde 5. Bölge Konya Eczacı Odası tarafından gala yemeği ve mesleğinde 50. 40 Ve 25 yılını dolduran Eczacılara plaket töreni Dedeman Otelde düzenlendi. Gala yemeğine çok sayıda Konya’da görev yapan Eczacı ve aileleri katıldı.

plyaket-takdimi-jpg.jpg

14 Mayıs Eczacılık Günü tüm Türkiye'de olduğu gibi Konya’da da çeşitli etkinliklerle kutlandı. Bu çerçevede 5. Bölge Konya Eczacı Odası tarafından düzenlenen geleneksel gala yemeğinde Konya daki eczacılar bir araya geldi. Gecede meslekte 50. 40.ve 25. onur yılını dolduran eczacılara plaket takdim edildi. Sanatçı Özenir Asmacık ın sahne aldığı gecede eczacılar gecenin ilerleyen saatlerine kadar müzik eşliğinde doyasıya eğlendi.

Gala Yemeğinin açılış konuşmasını yapan Konya Eczacı Odası Başkanı Uzm. Ecz. Ahmet Hakan Koru, yaptığı konuşmasında şu sözlere yer verdi. ‘ Eczacı, ilacın üretiminden hastaya ulaştırılmasına kadar her aşamada yetkinlik sahibi olan bir uzman ve sağlık danışmanıdır. Halka en yakın birinci basamak sağlık kuruluşu olarak sağlık sisteminin kilit taşıdır. Bu doğrultuda bu yılki temamızı” Mahellenin Sağlığı bizden sorulur” şeklinde belirledik. "Gecemizi onurlandıran değerli bürokratlarımıza, misafirlerimize, meslektaşlarımıza, bu güzel organizasyondaki büyük emeğin sahibi çalışma arkadaşlarımıza ve gecemize katkı sunan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

sanatci-ozenir-asmacik-jpg.jpg

Gala Yemeğinin onur konuğu olan Selçuk Ecza Deposu Yönetim kurulu Başkanı Mustafa Sonay Gürgen ise yaptığı selamlama konuşmasında şu sözlere yer verdi.” Covid-19 pandemisi net bir sekilde göstermiştir ki eczacılar sağlık sisteminin sürekliliğinin sağlanmasında ve acıl durumlara müdahalede önemli bir rol oynamaktadır. Eczanelerimiz ve Eczacılarımız sağlık sisteminin kilit taşlarıdır. Tüm eczacılarımız 14 Mayıs Eczacılık günlerini en içten dileklerimle kutluyorum” dedi.

Protokol konuşmalarının ardından Konya’da eczacılık mesleğinde 50, 40 ve 25 hizmet yılını tamamlayan Eczacılara plaketleri protokol üyeleri tarafından verildi. Ayrıca 14 Mayıs Eczacılık haftası ikapsamında gerçekleştirilen turnuvalarda başarılı olan Eczacılara kupaları verildi.

Gala yemeğinde protokol konuşmaları ve plmaket törenin ardından Eczacılardan oluşan koro ve solistlerin seslendirdiği birbirinde güzel eser geceye renk kattı. Gecenin son kısmında ise Ses Sanatcısı Özenir Asmacık ve saz ekibi seslendirdikleri şarkı ve türkülerle katılımcı eczacılara gönüllerince bir gece yaşattılar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.