Eğitimde ‘Yüzde Yüz’ başarı

Eğitimde ‘Yüzde Yüz’ başarı
Öğrencilere eğitim verirken bireyselliğe çok önem verdiğini belirten Ertuğrul Erdoğdu, “Bireyselliğe kadar inip öğrencilerin her şeyiyle ilgilenecek rehberlik kadrosu oluşturuldu” dedi

Eğitim sektöründe 9 yıldır Konya’da hizmet veren Yüzde Yüz Özel Öğretim Kursu’nun, yapılan üniversite sınavlarında her yıl ilk 100’e giren öğrencisi oluyor.  Öğrencilere eğitim verirken bireyselliğe çok önem verdiğini belirten Ertuğrul Erdoğdu, “Bireyselliğe kadar inip öğrencilerin her şeyiyle ilgilenecek rehberlik kadrosu oluşturuldu” dedi

ertugrul-erdogdu-1.jpg

Branşında uzman kadrosuyla eğitim sektöründe hizmet veren Yüzde Yüz Özel Öğretim Kursu, bir eğitim öğretim dönemi içinde yaptığı 93 deneme sınavı ile başarısını sürekli hale getiriyor. Eğitim sektörüne giriş hikâyesini gazetemize anlatan Yüzde Yüz Özel Öğretim Kursu Kurucu Müdürü Ertuğrul Erdoğdu, “Selçuk Üniversitesi’nde öğretim üyesi olarak eğitim sektörüne başladım. 5 yıl kadar Konya’nın birçok ilçesinde ve birçok kurumda çalıştım. İlerleyen süreçlerde yani 2011 yılında da etüt merkezi olarak ‘Yüzde Yüz’ eğitim hayatına başladı. 2016 yılında devletimiz etüt merkezleri ve dershaneleri kapattı. Daha sonralarında ise ‘etüt merkezleri birinci sınıftan sekizinci sınıfa kadar hizmet verebilir’ diye devletimiz kanun çıkardı. Bizde o dönem de Özel Öğretim Kursu olarak merkezimi dönüştürdük. Önce etüt merkezi olarak başladığımız eğitim hayatımıza özel öğretim kursu olarak lise döneminde olan ve mezun öğrencilere hizmet veriyoruz.  Yaklaşık 9 yıldır eğitim sektöründe yer alıyoruz. İsmimizden de anlaşılacağı üzere yüzde yüz başarı istiyoruz” diye konuştu.  

yuzde-yuz-ozel-ogretim-kursu-2.jpg

DİSİPLİNE ÇOK ÖNEM VERİYORUZ

Öğrenci bakımından çalışmaya meyilli öğrencilerin kendilerini tercih ettiğini aktaran Erdoğdu, “Öğrencimiz buraya geldiğinde rehberlik bölümümüzde anlatırız. Kurumumuzda disiplin vardır, o disipline de öğrenciye de ben çok önem veririm. Disiplinli olmayacaksan, derslere düzenli olarak gelmeyeceksen, bizim içinde senin içinde faydalı olmaz diye açıkça söyleriz. Çünkü öğrencinin başarısızlığını ben kabullenmem. Yeri geliyor ailesi bizden bir şey bekliyor. Bizlerde eğitimci olarak derslerini verip, sorularını çözüp, denemelerini kaliteli yayınlardan yapıp, kaliteli yayın kullanarak öğrenciyi motive etmeye çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

yuzde-yuz-ozel-ogretim-kursu-1.jpeg

DAHA ÖNCE KONYA BİRİNCİSİ ÇIKARDIK

Kurum olarak yapılan üniversite sınavlarında hiçbir dönem ilk 100’e giremeyen öğrencilerinin olmadığını ifade eden Erdoğdu, “Bizim kursumuzda deneme sınavlarında ilk 100’e giren öğrencilerimiz en az tıp fakültesi kazanır. Açıldığımızdan bugüne kadar Türkiye’de mutlaka ilk 100’e giren öğrencimiz oldu. Daha önceden Konya birincisi ve Türkiye ikincisi çıkardık. Örneğin geçen sene pandemi olmasına rağmen 2 öğrencimiz ilk 100’e girdi. Başarıyı severim ve daha çok başarı elde etmek isterim” dedi.

yuzde-yuz-ozel-ogretim-kursu-3.jpg

EĞİTİMDE SÜREKLİLİK OLMALI

Yüzde Yüz Özel Öğretim Kursu’nun yerleşik bir öğretmen kadrosu olduğuna dikkat çeken Erdoğdu, “Yıllardır aynı kadro ile eğitim ve öğretim yaparız. Ben eğitimde sürekliliğe inanırım. O yüzden kadronuzu sürekli tutmanız gerekir. Bu anlamda da eğitim kadromuz çok iyidir. Öğrenci de bunu zaten fark ediyor. Ayrıca normal bir eğitim öğretim yılı içerisinde 30 ila 40 arasında deneme yapılır. Yüzde Yüz Özel Öğretim Kursu olarak 93 deneme yapıyoruz. Sınava son 1 ay kala her gün deneme sınavı olur. Arkasından da öğrenciler yapamadıkları soruları öğretmenleriyle çözer ve evlerine gidip ders çalışırlar” ifadelerini kullandı.

dsc-0933.jpg

TÜRKİYE BİRİNCİSİ ÇIKARMAK İSTİYORUZ

Konya’da 4 şube ile hizmet verdiklerini belirten Erdoğdu, “Gelecek sene Otogar tarafında bir şube daha açmak istiyoruz. Burada 6,7 ve 8’inci sınıflara verdiğimiz bina farklı, 9,10,11 ve 12’inci sınıf ve mezunlara verdiğimiz bina farklı. Sayısalcı ve eşit ağırlıkçı öğrenciler için farklı bir bina şeklinde yaptığımız için 4 şube ile hizmet ediyoruz. Bu biraz daha rahat çalışmak istememden kaynaklanıyor. Pandemiden önce bir sınıfımızda 16 öğrenci vardı. Daha fazla öğrenci almazdık. Pandemi ile birlikte devletimizin dediği kadarını almaya başladık. Ayrıca Yüzde Yüz Özel Öğretim Kursu olarak her yıl 100 tane tıp fakültesi kazanan öğrenci çıkarmayı hedefliyoruz. Bunun yanı sıra kariyerimizde bir defa da Türkiye birincisi çıkarmak istiyoruz. Bugüne kadar lise grubunda Türkiye ikincisi çıkardık. İlköğretim grubunda da 23 kez Türkiye birincisi çıkardık” dedi.

dsc-0939.jpg

ÖĞRENCİLER KENDİ KÜTÜPHANESİNDE ÇALIŞIYOR

Öğrencilerin daha rahat ders çalışmaları için kütüphane sistemini geliştirdiklerinin altını çizen Erdoğdu, “Öğrencimiz kütüphanesine gelerek vakit geçirebiliyor. Devlet kütüphanelerinde çok sıra bekliyorlar. Sabahları çok erken gitmek zorunda kalıyorlar. Öğrencilerimizde farklılık yaratmak adına kütüphanemizi hizmete soktuk. Gelecek yıldan itibaren de kartla hizmet vereceğiz. Yani giriş çıkışları da kart sistemine çeviriyoruz” diye konuştu.

yuzde-yuz-ozel-ogretim-kursu-4.jpg

AYNI KURUMDA 10 REHBERLİK ÖĞRETMENİ VAR

Eğitimde bireyselliğe çok önem verdiğine dikkat çeken Erdoğdu, “Konya’da aynı kurumda 10 tane rehberlik öğretmeni bulamazsınız. Burada aynı kurumda 10 tane rehberlik öğretmeni var. Bireyselliğe kadar inip öğrencilerin her şeyiyle ilgilenecek rehberlik kadrosu oluşturdum. Eğitimde öncelikle bireysellik çok önemli. Öğrenci sınıfta ders alabilir fakat soru sorabilecekleri saatlerin olabilmesi gerekir. Çünkü çocuklar yapamadıkları sorularla sınavı kazanır. O yüzden öğrencilerin yapamadıkları soruları soracakları saatler veririz” şeklinde konuştu.  

dsc-0934.jpg

ÖĞRENCİ İSTEDİĞİ GİBİ SORU SORABİLİR

Gelecek sene özel ders merkezi açacaklarının müjdesini veren Erdoğdu, “Öğrencilerin bireysel olarak özel ders alacakları binamız açılıyor. Belli konularda eksiklikleri olan öğrenciler orada ders alabilecek. Genel olarak biz iyi yayın kullanırız, kaliteli öğretmen kadromuz vardır, rehberlikte öğrencinin bireyselliğine kadar ineriz ve yıllık yaptığımız denemelerle öğrenci ile bireysel soru çözeriz. Her dersin girişinde ve çıkışında öğrencinin soru sorabileceği saatler vardır. Öğrenci istediği gibi soru sorabilir” diyerek sözlerine son verdi. (Yiğit Berkay ÇOPUR)

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.