Eğitimin kalitesini artırmak öncelikli hedefimiz

Eğitimin kalitesini artırmak öncelikli hedefimiz
Bu pakette bir değişiklik daha yapıldı. Danışma Kurulunu getirdik. Bu ne yapacak? Üniversitelerimizin birinin bir diğerinin benzeri olmasını istemiyoruz, her birisinin ayrı bir kimliğinin olmasını istiyoruz.

İmam hatip okullarının sayısının fazla olduğu yönündeki bir eleştiri üzerine Yılmaz, "Vatandaşın talep etmediği bir şeyi açsanız da siz boşuna açmış olursunuz, kapısını açarsınız, içinde hiçbir öğrenci kalmaz." açıklamasında bulundu.

"Meslek liselerinin oranı yüzde 44"

Bakan Yılmaz, Türkiye'de meslek liselerinin oranının yüzde 44 olduğunu aktararak, bu oranı 2023'e kadar yüzde 60'a çıkarmayı hedeflediklerini söyledi. İmam hatip okullarının oranının ise yüzde 13-14 düzeyinde bulunduğunu bildiren Yılmaz, meslek eğitimini memleket meselesi olarak gördüklerini vurguladı.

Yılmaz, ortaöğretim kurumlarının haftalık ders çizelgesinin, eğitim alanındaki ulusal ve uluslararası gelişmeler dikkate alınarak öğrencilerin sahip olması gereken bilgi, beceri, değer ve tutumlar bağlamında gözden geçirildiğini, ayrıca zorunlu eğitimin bir bütün olarak ele alınması gerekliliğinden hareketle yeniden düzenlendiğini kaydetti.

Haftalık ders çizelgelerine ilişkin bilgi veren Yılmaz, şu değerlendirmede bulumdu:

"Uygulamadaki haftalık ders çizelgesinde 9. ve 10. sınıflarda ortak dersler arasında yer alan tarih dersi 11. sınıflara da iki ders saati olarak ortak dersler arasına konulmuştur. Tarihimizin bir bütünü olarak geçmişten günümüze kadar kopukluk olmadan kronolojik bütünlük içerisinde öğretilmesini sağlamak adına 11. sınıf ortak dersleri arasında yer alan Türkiye Cumhuriyeti İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük dersi 12. sınıfa alınmıştır.

Biz kesinlikle şunda çok iddialıyız, eğitimde eksiklikler olabilir ama geçmişten çok daha iyiyiz. Ülkenin milli geliri bunu gösterir, ülkenin şu an geldiği değerler bunu gösterir, gideceğimiz yer de. Eğitim iyiye gidiyor, eksiklikleri de biliyoruz."

"Eğitimin kalitesini artırmak öncelikli hedefimiz"

Yılmaz, eğitimin kalitesini artırmanın öncelikli hedefleri olduğunu belirterek, sadece ilkokulda, ortaokulda, lisede değil, yükseköğretimde de eğitimin kalitesini artırmak istediklerini vurguladı.

Görüşülmekte olan tasarıya yükseköğretimde eğitim kalitesini artırmak adına, ihtisaslaşma görevi ve Kalite Kurulunu getirdiklerini hatırlatan Yılmaz, şöyle devam etti:

"Bu pakette bir değişiklik daha yapıldı. Danışma Kurulunu getirdik. Bu ne yapacak? Üniversitelerimizin birinin bir diğerinin benzeri olmasını istemiyoruz, her birisinin ayrı bir kimliğinin olmasını istiyoruz. Herkes aynı bölümü açmasın, herkes dilediği gibi kontenjan belirlemesin, Sağlık Bakanlığının olacağı, Çalışma Bakanlığının olacağı, Milli Eğitim Bakanlığının olacağı, Yükseköğretim Kurulunun olacağı, esnaf odalarının olacağı, sanayicilerin olacağı, sektörün de olacağı herkes bir araya gelsin, hangi bölümlere ihtiyaç varsa onları açalım diye… Dolayısıyla, yükseköğretimde de bir kalite var. Genel Kurulumuz kabul ederse ve yasalaşırsa, önümüzdeki dönemden itibaren Yükseköğretim Kurulunda da ihtisaslaşmanın yasal dayanağı olacak, Kalite Kurulunun yasal dayanağı olacak, Danışma Kurulunun da yasal dayanağı olacak."

Yılmaz, Türkiye'nin, uluslararası küresel yatırımları çekme konusunda da geçmişe göre daha iyi konumda olduğunu belirterek, "Geçmişe göre iyiyiz ancak daha almamız gereken mesafe olduğunu da biliyoruz. Bizim amacımız kimseyle düşmanlık etmek, kavga etmek değil. Bakın, sayın Başbakanımızın göreve gelince ilk söylediği şey, (Dostlukları artıracağız, düşmanlıkları azaltacağız.) Bu doğrultuda ilerliyoruz." sözlerine yer verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.