Ekici: Her kıtasında ayrı bir destan yazan

Ekici: Her kıtasında ayrı bir destan yazan
 Editör
Gelecek Partisi Konya Milletvekili Hasan Ekici, İstiklal Marşı’nın kabulünün 103. yıldönümü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

Gelecek Partisi Konya Milletvekili Hasan Ekici, İstiklal Marşının 103. Yıl dönümünü yayımladığı mesajla kutladı.

12 Mart 1921’de TBMM’de kabul edilen İstiklal Marşı'mızın kabulünün üzerinden 103 yıl geçtiğini ifade eden Ekici, ''Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un yazdığı ve kabul gördüğü bu marş ile birlikte milletimizin ve ordumuzun morali yükseldi, Milli Mücadele ruhu daha fazla benimsenerek savaşın kazanılması sağlandı. 12 Mart direnişin adıdır. Nene Hatunların şanıdır. Erzurum tabyasında akan Nice şehitlerin kanıdır. İstikbal mücadelesini, bundan önce olduğu gibi bundan sonra da İstiklal Marşımız eşliğinde yürütecektir. Zorluklarla kurulan vatanımızı korumak her bir vatan evladının boynunun borcudur. Her kıtasında ayrı bir destan yazan, milli kimliğimizin, kültürümüzün, bağımsızlığımızın ve inancımızın simgesi İstiklal Marşı’mızın kabul ediliş gününü kutlarım. Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmasın. Hakkıdır, hür yaşamış, bayrağımın hürriyet Hakkıdır, Hakk’a tapan, milletimin istiklâl'' dedi.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.