Emrullah Nergiz

Emrullah Nergiz

Elimizden Kaçırdık

Elimizden Kaçırdık

Başakşehir’e gülmüş olacağız ki daha ilk saniyelerde ani bir Trabzonspor atağında kalemizde golü gördük.

Hemen ardından Konyaspor taraftarının da yoğun baskısı ile golün şoku ortadan kalktı ve Konyaspor oyunu Trabzon sahasına yıktı. 9. dakikada Vitor Hugo yaptığı kasti hareketle direkt kırmızı kart gördü. Bu dakikadan sonra Konyaspor ataklarını daha da sıklaştırdı. Ve 19.dakika Konyaspor için Endri Çekiçi’nin ayağından kazandığı gol dakikası oldu.

Konyaspor golden sonra da baskını azaltmadı. Sağlı sollu ataklar sundu. Nitekim 32. dakikada sağdan yapılan ortada Skubic’in kafa topu kalenin hemen yanından dışarı çıktı.

İlk yarıda yaptığımız en iyi işlerden biri Trabzon savunmasından dönen bütün topları orta sahaya gelmeden almamız oldu. Bu durum hem rakibin direncini kırdı hem de bunalmalarına vesile oldu. Kaleci Uğurcan bu devrede oyunu soğutmak için elinden geleni yaptı.

37. dakikada Bytyqi yine harika bir orta yaptı, bu kez yararlanmayan isim Chikalleshi oldu. İlk yarı böyle tamamlandı.

İkinci yarı adeta Konyaspor fırtınası ile başladı. Trabzonspor’un ilk saniyelerde attığı gole nazire yaparcasına Endri Çekiçi muhteşem bir vücut hareketi ile ceza sahası içinde 4 Trabzonlu futbolcuyu oyundan düşürdü. Ve sol ayağı ile harika bir gol attı.

Trabzonspor golden sonra baskılı gibi görünse de yerleşik Konyaspor savunması atakları savuşturmada güçlü kaldı. Ancak 65-70 arası yoğun baskı neredeyse gol yememize neden olacaktı. Sonrasında baskıyı kısmen kırsak da 76. dakikada savunmamızdaki anlaşmazlık kalemizde golü görmemize neden oldu. Ardından kaleci Sheic'in kurtardığı yüzde yüzlük golü de unutmamak gerekiyor.

Maç gitti geldi. Bol pozisyon bol aksiyon vardı.

İkinci yarıda yediğimiz golden sonra Uğurcan iki net top çıkardı. Gol diye ayağa kalksak da Trabzon kalecisi geçit vermedi.

Konyaspor gerçekten zaman zaman çok üstün oynadı. Kendisinden kat kat üstün maliyetteki Trabzonspor bir an önce maçın bitmesi için elinden geleni yaptı. Adeta Trabzon'u elimizden kaçırdık.

Galip gelebileceğimiz bir maçı berabere tamamladık. Maçtan sonra bizim futbolcularımız üzgünken Trabzonlular seviniyordu.

Konya zirveden uzaklaşmadı. Sonuçta her iki takım için de namağlup unvan kaybolmadı. Güzel bir futbol akşamı yaşadık. Teşekkürler Konyaspor...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Emrullah Nergiz Arşivi
SON YAZILAR