Elvan'ın Mersin'e "çok az geldiği" iddiasına yalanlama

Elvan'ın Mersin'e "çok az geldiği" iddiasına yalanlama
Mersin'deki bir yerel gazetede yer alan "Başbakan Yardımcısı Elvan'ın kente çok az geldiği" şeklindeki iddianın gerçeği yansıtmadığı belirtildi

MERSİN (AA) - Mersin'de yayın yapan yerel bir gazetenin "Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan'ın kente çok az geldiği" iddiasını içeren haberindeki bilgilerin gerçeği yansıtmadığı bildirildi.

Başbakan Yardımcılığından yapılan açıklamada, "Haberci Mersin" adlı gazetenin bugünkü sayısında Elvan'a yönelik karalama niteliğinde bir haberin yer aldığı belirtildi.

Açıklamada, haberin maksatlı olduğu vurgulanarak, şöyle devam edildi:

"Haberi yapanlar gazeteciliğin gerektirdiği araştırmacılık yerine, oturdukları yerden, kendi istedikleri şekilde haber yazdıkları için haberde yalanlara ve yanlış bilgilere yer vermişlerdir. Hükumetin bir üyesinin Türkiye'nin her ilini ziyaret etmesinden, o illerin sorunları ile de ilgilenmesinden doğal bir durum olamaz. Ancak haberde iddia edildiği gibi Başbakan Yardımcısı Sayın Lütfi Elvan Malatya'ya gitmemiş, Malatyalı İşadamları Derneği'nin İstanbul'da düzenlediği programa katılmıştır."

Elvan'ın Mersin'i sık sık ziyaret ettiği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Başbakan Yardımcısı Sayın Lütfi Elvan, hükümet çalışmalarının yanı sıra her fırsatta Mersin'i ziyaret etmekte, Mersin’in tüm sorunları ile yakından ilgilenmekte; Ankara'da da Mersinli iş adamları, sivil toplum kuruluşları ve yöneticiler ile bir araya gelmektedir. Öyle ki Sayın Başbakan Yardımcısı daha geçen hafta Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ı kabul etmiş, görüşmede Mersin’in sorunları masaya yatırılmıştır. Yine geçen hafta DSİ Genel Müdürü ve Bölge Müdürü ile bir araya gelinmiş ve DSİ'nin Mersin yatırımları ele alınmıştır. Haberin gazetecilik yerine siyaset yapmayı tercih edenler tarafından kaleme alındığı gün gibi ortadadır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.