Emekli doktor villasında 50 köpekle yaşıyor

Emekli doktor villasında 50 köpekle yaşıyor
Muğla'nın Bodrum ilçesinde yaşayan emekli anestezi uzmanı doktor Aylin Yıldız Schwarz, denize sıfır villasının hem odalarını hem de bahçesini yaşadığı 50 köpek için özel olarak dizayn ettirdi - Schwarz:- "Evimin tamamı canlara aittir. İç, dış ve ekstra ya

MUĞLA (AA) - ALİ BALLI - Bodrum'da yaşamını sürdüren emekli anestezi uzmanı doktor Aylin Yıldız Schwarz, villasında 50 köpek ile yaşıyor.

Bodrum'un Güvercinlik Mahallesi'nde yaşamını sürdüren 59 yaşındaki Schwarz, 17 yıl önce Almanya'dan gelerek ilçeye yerleşti. Çocukluğunda büyük bir ev alıp hayvanlarla yaşama hayali kuran Schwarz, bunu emekli olduktan sonra gerçekleştirdi.

Güvercinlik sahilinde bahçeli lüks bir villa satın alan emekli doktor, evinin her köşesini hayvanlar için özel olarak düzenledi. Schwarz, iki katlı villanın tüm odalarının yanı sıra villanın bahçesindeki müştemilatları da köpekler için dizayn ettirerek, onlara rahat bir yaşam sunuyor.

İlk köpeği "Rottweiler" olan Schwarz, zamanla sokakta yardım ve sahiplenmeyi bekleyen hayvanları da evine aldı. Schwarz'ın yanında köpeklerinin tüm ihtiyaçlarını karşılayacak 4 çalışan da bulunuyor.

Schwarz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hayatta en büyük arzusunun, emekliliği sonrası bir yer alarak hayvanlar ile yaşamak olduğunu ve bu hayalini gerçekleştirdiğini söyledi. Yaklaşık 17 yıldır Türkiye'de yaşadığını anlatan Schwarz, "Hayalimi gerçekleştirdim. Evimin tamamı canlara aittir. İç, dış ve ekstra yapılan yerler hepsi hayvanlarıma aittir. Onlarla yaşamaktan çok mutluyum ve onları çok seviyorum." dedi.

- "Köpeklere pansiyon hizmeti veriyor"

Kendisine ait 50 hayvanı olduğunu aktaran Schwarz, hastalanan veya acil seyahate çıkacakların hayvanlarına da ücretsiz pansiyon hizmeti verdiğini ifade etti.

Schwarz, bir süre önce ölen rottweiler cinsi köpeği için evinin bahçesinde mezar yaptığını, onunla birlikte büyüyen başka bir köpeğinin de bu mezarın başında durup gözyaşı döktüğünü dile getirdi.

- "Golden Çetesi'ne de o bakıyor"

Schwarz, geçirdiği kalp yetmezliği nedeniyle durumu ağırlaşan ve Aydın'daki bir hastanenin yoğun bakım ünitesinde yaşam mücadelesi veren emekli güverte reisi Şenol Özbakan'a ait "Golden retriever" cinsi 12 köpeği de "misafir" olarak kabul etti.

Özbakan'ın sağlık durumu düzelene kadar köpekler için özel bir yaşam alanı hazırladığını belirten Schwarz, şöyle konuştu:

"Şenol bey sağlığına kavuşana kadar bende kalacaklar ve en güzel şekilde bakılacaklar. Veterinerimiz de onlarla yakından ilgilenecek. Sağlık kontrolünden de geçirilecekler. Onlar bana emanet. Tek amacım, Bodrum'un sembolü olan 'Golden Çetesi'ni en iyi şekilde muhafaza etmek."

Schwarz, evde bakımını üstlendiği hayvanların yanı sıra ilçede çeşitli yerlerde yaşayan sokak hayvanlarını da besleyip sağlık kontrolünden geçirdiğini sözlerine ekledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.