Emekli Vali Yardımcısı tuval başında

Emekli Vali Yardımcısı tuval başında
Çankaya Evleri öğrencilerinden emekli Vali Yardımcısı Keskin'in ressamlık hayali gerçek oldu

ANKARA (AA) - KÜBRA AĞAÇYETİŞTİREN - Hobi ve meslek edindirme gibi çeşitli alanlarda eğitim veren Çankaya Evleri öğrencilerinden 73 yaşındaki emekli Vali Yardımcısı Haydar Keskin'in ressamlık hayali gerçek oldu.

Keskin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çocukluğundan beri resim yapmaktan büyük haz aldığını, lise yıllarında kara kalem ve sulu boya çalıştığını söyledi.

Gençlik yıllarında hem çalışıp hem okuduğu için bu yeteneğini geliştirme fırsatı bulamadığını belirten Keskin, ressamlığın içinde ukde olarak kaldığını dile getirdi.

Eski Ankara Vali Yardımcısı Keskin, tuval ve fırçayla buluşabilmek için ders günlerini sabırsızlıkla beklediğini belirterek, "Yıllar sonra bu arzumu Çankaya Evleri bünyesinde resim kursuna başlayarak gerçekleştirdim. Bu imkanı bulduğum için çok mutluyum, harika bir meşgale. Çok sıcak ve iyi bir ortam var. Huzur buluyorum." diye konuştu.

Kursa, hayvan ve insan vücudunun ayrıntılı çizimleriyle başladıklarını anlatan Keskin, "Önce el nasıl çizilir, burun nasıl çizilir? Bunları öğrendik. Bu incelikleri ben bilmiyordum, burada öğrendim. Teknik detayları öğrendiğimizde daha iyi resim yapma şansını elde ediyoruz burada. Her gelişimizde hocalarımızın bize verdiği ödevleri yapıp geliyoruz. En son horoz, fil ve geyik resimleri yaptık. Kara kalem çalışmalarımı hocam çok beğeniyor. Yağlı boya çalışmalarına da yeni başladık. Burası benim için iyi bir vakit geçirirken sevdiğim, eğlendiğim, yeteneklerimi geliştirdiğim bir mekan oldu." değerlendirmesini yaptı.

İnsanların boş zamanlarını değerlendirebilmeleri için Çankaya Evlerine gelmelerini tavsiye eden Keskin, ücretsiz kurslardan hem yetişkinlerin hem de çocukların yararlanabileceğini vurguladı.

Bir enstrüman çalabilmeyi de çok arzuladığını belirten Keskin, "Çankaya Evlerinde müzik eğitimi de var, belki o düşümü de gerçekleştirebilirim" dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.