Emeklilik bekleyenlere müjde ve sürpriz

Emeklilik bekleyenlere müjde ve sürpriz
zun zaman çalışanların daha az emekli aylığı alması uygulaması 2015 Aralık'ta nihayet buluyor. 2015 senesi programına göre emekli aylığı parametreleri değişecek, uzun çalışan yüksek emekli aylığı alacak.

Ekim 2008'den akabinde gercekleşen bir düzenleme ile getirilen uzun zaman çalışan işçi ve memurun emeklilikte daha az maaş alması sistemi artık rafa kalkıyor.

Aynı zamanda dün Habertürk'te yayımlanan evi olanların ikinci, üçüncü evi satın aldığında ev kredisi kullanması halinde olağan olan vergi avantajını ortadan kaldırmayı planlayan 2015 programına göre çalışma hayatında uzun zaman kalıp prim ödeyenler emekliliklerinde rahat edecek.

Hükümet, 2105 senesi programında, 2015 Aralık bitimine kadar yapılacak olan düzenleme ile emekli aylığı hesaplamalarında kullanılan parametrelerin değişeceğini ve çalışma hayatında uzun sürelerde kalmayı teşvik edecek biçimde güncelleneceğini açıkladı.

Bunun üzerine devlet aylık bağlama oranlarını, çalışma zamanı uzadıkça daha yüksek emekli aylığı bağlanmasını sağlayacak biçimde düzenleyecek. Aynı düzenleme ile Kamu İhale Kanunu'nda kayıt dışı amele çalıştırdığı saptanan işverenin, halk ihalelerine belirli bir zaman giremeyeceklerine dair farklılık yapılacağı da açıklandı . Habertürk

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.