Emlak sektöründe güvenin adresi

Emlak sektöründe güvenin adresi
2017 yılında emlak sektöründe faaliyetlerine başlayan Uyan Emlak, sağladığı güven ortamı ile ticari hizmetlerine devam ediyor.

2017 yılında emlak sektöründe faaliyetlerine başlayan Uyan Emlak, sağladığı güven ortamı ile ticari hizmetlerine devam ediyor. Güvenli bir ortamda güvenilir bir ticaret alanı sağlamayı hedeflediklerini aktaran Ali Uyan, “Ticaret yaptığımız firmalardaki iş hassasiyetimiz sayesinde çalışmalarımıza devam ediyoruz” dedi.

Yaklaşık 5 yıldır emlak sektöründe adından sıkça bahsettiren Uyan Emlak, fizibilite çalışması ile yatırımcıları doğru portföylere yönlendiriyor. Uyan Emlak’ın çalışmaları hakkında bilgi veren Uyan Emlak Firma Sahibi Ali Uyan, “Müşterilerin isteği doğrultusunda taşınmazları ayırıyoruz. Kısa, orta veya uzun vade yatırımları ile ilk defa taşınmaz sahibi olup kullanım sağlayacak olan müşterilerimize ayrı portföyler sunuyoruz. Bu arsa olur, ev olur, daire olur. Haricinde de Uyan Emlak olarak, daha bireysel olan müstakil ev ve villa tipi projeler yapıp satıyoruz. Son dönemlerde arz-talep dengesine göre daire, arsa, villa satışları yapıyoruz. Müşterileri iki kesime ayrılıyor. İlk defa ev sahibi olmak isteyenler ya da 1-2 evi olup yatırımlık için 3. veya 4. dairelerini arayanlar. İlk defa ev sahibi olacaklar için isteklerine göre mahalle, konut tipi, konut fiyatlandırması gibi kriterleri de göz önünde bulundurarak en iyi portföyü çıkarmaya çalışıyoruz. Yatırımcı müşterilerimize ise vadesine göre ürün portföyünü hazırlıyoruz” diye konuştu.

img-0208.jpg

İKİNCİ ELLER DEĞERLENDİ

Artan maliyetler ve kiralık-satılık konutun bulunamaması gibi sebeplerden dolayı yatırımcılara tavsiyelerde bulunan Uyan, “Son dönemlerde iyi veya kötü demeden günün şartlarına göre gayrimenkulünü almalarını tavsiye ederim. Artan maliyetler sebebiyle taşınmazların her geçen gün değeri artıyor. Bugün pahalı gelen taşınmazın kısa bir süre sonra değer kazandığını gözlemliyoruz. Daire bazında baktığımızda maliyetler sebebiyle zaten üretim kısıtlı. Birçok firma inşaat yapmayı durdurdu. Bu sebepten ikinci eller daha da kıymetlenmeye başladı” dedi.

ali-uyan-2.jpg

GÜVEN ORTAMI ÇOK ÖNEMLİ

Güvenli bir ortamda güvenilir bir ticaret alanı sağlamayı hedeflediklerini aktaran Uyan, “Hem yatırımcımız hem de müşterimiz için güven ortamında gayrimenkullerini teslim etmek istiyoruz. Ticaret yaptığımız firmalardaki iş hassasiyetimiz sayesinde bu noktada hiçbir sorun yaşamadık. Çok rahat bir şekilde yatırımcımıza temelden daire satışı gerçekleştirebiliyoruz. Bizim için önemli olan güven ortamı içerisinde herkesin ticaretini yapabilmesi” ifadelerini kullandı.

TALEBE YÖNELİK ÜRETİM YAPILIYOR

Emlak sektörünün yaşadığı sorunlardan bahseden Uyan, “İnşaat sektöründe günübirlik şekilde ancak istemsiz olarak bir fiyat artışı yaşanıyor. Bunların tamamı inşaatın kaleminde olan şeyler. Bu da ister istemez fiyatları yükseltiyor. İnşaat sektörünün lokomotiflerinde yükselen maliyetlerin önüne geçmek için ihracat yapılması lazım. Maliyetler düştüğü zaman üretim çoğalır. Şuan sadece talep eden müşteriye karşılık bir üretim var. Gelir kaynağına göre maliyetler çok yüksek ancak insanların bunu karşılayacak durumu yok. Bizim isteğimiz çok fazla daire olsun ve her kesime hitap etsin” şeklinde konuştu.

dsc-0593.jpg

ARSALAR YÜKSEK FİYATLARA ULAŞTI

Arsanın bir maliyeti olmamasına rağmen daire fiyatlarından dolayı arsalarda yüksek fiyatlara ulaşmaya başladı. Bu da gayrimenkul piyasasının dengesini bozuyor. Herkes malını rayiç bedelinin üstüne satmaya çalışıyor. Aslında biz bu duruma çok karşıyız. Ama güncel bir rayiç bedel var, ona da hiçbir şey diyemiyoruz” diyerek sözlerine son verdi. Yiğit Berkay ÇOPUR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.