Emniyet uyardı: Şehirlerarası yolculuk yapmayın!

Emniyet uyardı: Şehirlerarası yolculuk yapmayın!
Olumsuz hava koşullarının yanında deprem nedeniyle de şehirlerarası yollarda ciddi yoğunluk yaşanıyor. Emniyet, çok zorunlu olmadıkça özellikle özel araçlarla şehirlerarası yolculuk yapılmaması yönünde uyarıyor

Bir yandan depremin yaraları sarmaya çalışılırken diğer yandan da kar ve fırtına nedeniyle kapanan yolları trafiğe yeniden açmak için yoğun bir çaba harcanıyor. Özellikle deprem bölgesine ulaşımın sağlıklı bir şekilde sağlanabilmesi için hem karla mücadele devam ediyor, hem de önemli uyarılar yapılıyor. Konya İl Emniyet Müdürlüğü, şehirlerarası yolculuk yapmayın uyarısı yaptı.

trafik-yogunluk3.jpg

ENKAZ BÖLGESİNE ULAŞIM İÇİN YOLLARI AÇIN!

Türkiye genelinde farklı illerden deprem bölgelerine çıkan arama kurtarma ekipleri, gerekli takviye araç, gereç ve hayat malzemelerinin daha hızlı ve güvenli bir şekilde ulaşabilmesi için yolların açık kalması gerekiyor. Karayolları ekipleri kar, tipi ve buzlanma nedeniyle yolların kapanmaması için yoğun çaba harcarken, trafik yoğunluğunu önlemek için de zorunlu olmadıkça ve özel araçlarla şehirlerarası yolculuk yapılmaması gerektiği bildiriliyor.

trafik-yogunluk.jpg

Konya İl Emniyet Müdürlüğü’nden konuyla ilgili yapılan açıklamada, “Yaşanan deprem olayı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle yolarda trafik yoğunluğu oluşmaktadır. İllerimizden deprem bölgelerine çıkan arama kurtarma ekipleri, gerekli takviye araç, gereç ve yaşam malzemelerinin daha hızlı ve güvenli bir şekilde ulaşabilmesi için:

Vatandaşlarımızın elzem bir durum olmadıkça özel araçlarıyla şehirlerarası yolculuk yapmamaları, deprem bölgelerine giderek bölge karayollarındaki yoğunluğu artırmamaları önemle duyurulur” ifadelerine yer verildi.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.