Endonezya ile Belçika arasında ticari mutabakat

Endonezya ile Belçika arasında ticari mutabakat
Endonezya ve Belçika ekonomik bağları güçlendirmeyi öngören bir anlaşma imzaladı

CAKARTA (AA) - Endonezya Devlet Başkanı Joko Widodo, Belçika Prensesi Astrid ile bir araya gelirken iki ülke arasında ticaret hacminin artırılmasını öngören bir anlaşma imzalandı.

Endonezya devlet ajansı Antaranews'in haberine göre, Belçika Prensesi Astrid, 127 sektörden 300 iş adamı ile ziyaret gerçekleştirirken Endonezya Devlet Başkanı Widodo ile yapılan zirvede iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerin daha da güçlendirilmesini öngören bir anlaşma imzalandı.

Endonezya Başkanlık Sarayında gerçekleşen görüşme sonrası açıklama yapan Endonezya Dışişleri Bakanı Retno Marsudi, " Belçika, Endonezya'nın ticaret ve yatırım alanında en büyük ortaklarından biri.Yapılan anlaşma ile ticaret hacmimiz daha da artacak" dedi.

Endonezya'da şu ana kadar 2 bin Belçika tabanlı şirketin faaliyet gösterdiğini vurgulayan Marsudi, " Belçikalı iş adamlarının Endonezya'ya gösterdiği ilgi memnuniyet verici." diye konuştu.

2015 yılında iki ülke arasındaki ticaret hacmi 1,67 milyar dolar civarında bulunuyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.