Endonezya'da Kuran-ı Kerim ve Hadis Ezberleme Yarışması

Endonezya'da Kuran-ı Kerim ve Hadis Ezberleme Yarışması
Prens Sultan bin Abdülaziz Al Suud Kuran-ı Kerim ve Hadis Ezberleme Yarışması Cakarta'da başladı

CAKARTA (AA) - Endonezya'nın başkenti Cakarta'da Prens Sultan bin Abdülaziz Al Suud Kuran-ı Kerim ve Hadis Ezberleme Yarışması, 18 ülkeden yüzlerce yarışmacının katılımıyla başladı.

Bu yıl yedincisi düzenlenen ve 2 gün sürecek yarışmada 18 ülkeden 103 kişi dereceye girmek için ter dökecek.

Başkentteki İstiklal Camisi'nde düzenlenen yarışma, Endonezya Diyanet İşleri Bakanlığı ve Sudi Arabistan Endonezya Büyükelçiliği tarafından ortak organize edildi.

Avustralyalı yarışmacı Abbou Mohamed Mouadh, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yarışmaya ilk defa katıldığını ve çok mutlu olduğunu belirterek, "Çok güzel bir yarışma. Bugün gösterdiğim performanstan da memnunum. Umarım yarışma sonunda iyi bir derece alırım." dedi.

Hadis ve Kuran-ı Kerim ezberleme, güzel okuma dallarında rekabet edecek yarışmacılardan dereceye girenlere bin 400 dolar ile 7 bin dolar arası ödül verilecek.

Yarışmaya ev sahibi Endonezya'nın yanı sıra Filipinler, Tayland, Singapur, Malezya, Avustralya, Kamboçya, Kazakistan, Kırgızistan, Rusya, Çin, Brunei, Myanmar, Yeni Zelanda, Bosna Hersek, Japonya, Hong Kong ve Doğu Timor'den yarışmacılar katılıyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.