Endonezya'da ülkenin bütünlüğünü tehdit eden internet siteleri kapatılacak

Endonezya'da ülkenin bütünlüğünü tehdit eden internet siteleri kapatılacak
Endonezya Devlet Başkanı Widodo:- "Sosyal medya gözle görülür bir tehlike haline gelmiştir"- Endonezya Ulema Konseyi, sadece İslami sitelere odaklanılmasını eleştirdi

CAKARTA (AA) - Endonezya'da bu yıl içinde nefret söylemi, ırkçılık ve radikalizm içerikli yayın yapan internet sitelerinin kapatılacağı bildirildi.

Cakarta hükümeti, 2017'de ulusal güvenlik açısından büyük bir tehlike oluşturan, ırkçılık, nefret söylemi ve radikalizm içerikli internet sitelerini araştıran özel bir ekibin kurulacağını açıkladı.

Endonezya Devlet Başkanı Joko Widodo, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, sosyal medyanın gözle görülür bir tehlike haline geldiğini vurgulayarak "Teknolojinin ilerlemesiyle insanlar sadece telefonla birçok bilgiye ulaşabiliyor. Bilgiye erişim kesinlikle engellenemez. Öte yandan bazı internet sitelerinde iftira niteliğinde, yalan ve yanlış bilgiler bulunuyor. Endonezya çok kültürlü bir ülke. Bu yanlış bilgilerin yayılmasını engelleyemezsek ülkemizde bölünmeler yaşanabilir." ifadesini kullandı.

Ülkenin bütünlüğünü bozmayı hedefleyen yayınlar yapan internet sitelerine karşı birlik olma çağrısı yapan Widodo, "Sosyal medya gözle görülür bir tehlike haline gelmiştir. Endonezya'da 34 eyalet, bin 100 yerel dil, 700 aşiret ve farklı dinlere mensup vatandaşlar bulunuyor. Bu ülkemiz için bir nimettir. Sosyal medya üzerinden yanlış bilgilerle ortamı karıştırmak isteyenlere karşı birlik içinde olmayı sürdürmeliyiz." diye konuştu.

Widodo, konuşmasına Hazreti Muhammed'in hayatından örnekler vererek devam etti, peygamberin yaşadığı döneminde imzalanan "Medine Sözleşmesi"ne atıfta bulundu.

- Ayrılıkçı faaliyet gösterdiği iddia edilen 11 sitenin kapatılması

Endonezya Ulema Konseyinden (MUI) yapılan açıklamada ise 11 dini içerikli sitenin kapatılması kararından duyulan rahatsızlık ifade edildi.

İslami içerikli sitelerin engellenmesinin hassas bir durum olduğu ve bunun Müslümanlar arasında tepki uyandıracağı vurgulanan açıklamada, İletişim ve Enformasyon Bakanlığının sitelerin kapatılmasında sadece İslami sitelere odaklandığını, ayrılıkçı ve provokatif içeriğe sahip diğer dini grupların sitelerinin engellenmediğini bildirdi.

Endonezya İletişim ve Enformasyon Bakanlığı, dini ve toplumsal ayrışmayı körüklediği gerekçesiyle geçen yıl kasım ayında 11 İslami siteyi erişime engellemişti.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.