Endonezya'da yolsuzlukla mücadele

Endonezya'da yolsuzlukla mücadele
Ülkede 2015 yılında 550 yolsuzluk vakası soruşturuldu

CAKARTA (AA) - Endonezya'da yolsuzlukla mücadele çerçevesinde 2015 yılında 550 yolsuzluk ve rüşvet vakasının soruşturulduğu bildirildi.

Anataranews'in haberinde yer verilen Endonezya Yolsuzluk İzleme Kurumu'nun verilerine göre, 2015 yılının ilk yarısında 308, ikinci yarısında 242 olmak üzere 550 yolsuzluk ve rüşvet vakası incelemeye konu oldu.

Endonezya Yolsuzluk İzleme Kurumu Araştırma Biriminden Wana Alamsyah, devlet bütçesini ve görevi kötüye kullanma ile zimmete para geçirmenin en fazla rastlanan yolsuzluk vakaları olduğunu belirterek, tüm bunların devleti 250 milyon dolar zarara uğrattığını söyledi.

Yolsuzluk ve rüşvet olaylarına adları karışan şüphelilerinin çoğunu, bakanlık ve yerel yönetim yetkililerinin, özel şirketlerin yöneticilerinin, Temsilciler Meclisi ile Eyalet Temsilcileri Meclisi'nin üyelerinin ve muhtarların oluşturduğu kaydedildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.