Endonezya'da yolsuzluktan mahkum olan Aluwi tutuklandı

Endonezya'da yolsuzluktan mahkum olan Aluwi tutuklandı
Aluwi, Endonezya'yı yaklaşık 235 milyon dolar zarara uğratmakla suçlanıyor

CAKARTA (AA) - Endonezya'da adı milyonlarca dolarlık yolsuzluğa karışan bankacı Hartawan Aluwi, Singapur'dan sınır dışı edildikten sonra geldiği Cakarta Havaalanı'nda tutuklandı.

"Jakartapost" gazetesinde yer alan habere göre, Singapur'daki oturma izni iptal edilerek sınır dışı edilen 54 yaşındaki Aluwi'nin, Cakarta'da tutuklandığı belirtildi.

Ulusal Polis Sözcüsü Boy Rafli Amar, Aluwi'yi ilgili kurumlarla koordineli bir çalışma yürüterek Uluslararası Soekarno-Hatta Havaalanı'nda tutuklandığını söyledi.

Aluwi, ülke tarihindeki en büyük yolsuzluk skandallarından biri kabul edilen 2008'deki Bank Century olayında adı geçen yetkililerden arasında yer alıyordu.

Singapur İçişleri Bakanı İçişleri Bakanı K Shanmugam da yaptığı yazılı açıklamada Aluwi'nin kara para aklama ve yolsuzluk yaptığının belirlendiğini ve daimi oturum izninin iptal edilerek sınır dışı edildiğini belirtti.

Endonezya'yı yaklaşık 235 milyon dolar zarara uğratmakla suçlanan Aluwi, 2008'de Singapur'a kaçmıştı.

Cakarta Mahkemesi, gıyabında yargıladığı Aluwi'yi 28 Temmuz 2015'te 14 yıl hapse mahkum etmişti.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.