Endonezya'dan İsrail-Filistin sorununun çözümüne öncelik

Endonezya'dan İsrail-Filistin sorununun çözümüne öncelik
Endonezya, 2017 dış politikasında İsrail-Filistin sorununu ana gündem maddeleri arasına aldı

CAKARTA (AA) - Endonezya hükümeti, 2017 dış politikasında İsrail-Filistin sorununu ana gündem maddeleri arasına aldı.

Endonezya Dışişleri Bakanı Retno Marsudi, hükümetin 2017 dış politikasına ilişkin yaptığı açıklamada, Filistin meselesi, sınır sorunları ve terörle mücadelenin ana gündem maddeleri arasında yer aldığını belirtti.

Retno, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin, (BMGK) 2334 sayılı kararı çerçevesinde İsrail'in işgali altındaki Filistin topraklarında yerleşim inşası çalışmalarının durdurulması ve iki devletli çözüme ulaşılmasında uluslararası toplumun çabalarına desteklerinin devam edeceğinin altını çizdi.

Filistin'in, Endonezya hükümetinin ana diplomasi odağında olduğunu söyleyen Retno, önümüzdeki dönemleri kapsayacak şekilde Filistin'in bağımsızlığı amacı doğrultusunda birçok alanda çalışmalarının süreceğini kaydetti.

Öte yandan hükümetin, dış politikada bölgesel ve uluslararası alanda barış ve istikrarın sağlanmasının yanı sıra bölgesel sınır sorunlarının çözümüne yönelik alanlarda çaba sarf edeceğini belirten Retno, ülke içindeki ilgili birimlerle terörle mücadelede işbirliği çalışmalarının güçlendirileceğini vurguladı.

Retno ayrıca, hükümetin ekonomi çalışmalarına yönelik de yeni dönemde özellikle Afrika ve Latin Amerika ülkeleriyle yatırım, kalkınma ve ticaret alanlarında ilişkilerini artıracağını ifade etti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.