Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Albayrak:

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Albayrak:
"Japon Konsorsiyumu tarafından yürütülen çalışma, nükleer santral projeleri kapsamında ülkemizden temin edilmesi mümkün olan mal ve hizmetlerin tespitine yöneliktir"-"İlerleyen süreçte, ekipmanın hangi firmalardan tedarik edileceği, kurulacak proje şirket

TBMM (AA) - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Japon Konsorsiyumunca yürütülen çalışmanın, nükleer santral projeleri kapsamında Türkiye'den temin edilmesi mümkün olan mal ve hizmetlerin tespitine yönelik olduğunu belirterek, "İlerleyen süreçte, ekipmanın hangi firmalardan tedarik edileceği, kurulacak proje şirketinin açacağı ihalelerle belirlenecektir" ifadesini kullandı.

Albayrak, CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan'ın soru önergesine yazılı yanıt verdi.

Albayrak, Türkiye'de yapılacak nükleer santral projelerinin tedarik sürecinde yer alabilecek yerli firmaların mevcut durumlarını tespit etmek ve firmaların bu projelere katılımını artırmak için bakanlığınca, Kalkınma Bakanlığı, TOBB, sanayi, ticaret odaları ve kalkınma ajanslarının, 2013'te ülke çapında duyuru yapmalarının talep edildiğini anımsattı.

Duyuruların ardından ilgi duyan tüm firmaların katılımına açık bir şekilde internet üzerinden envanter oluşturulduğunu vurgulayan Albayrak, şunları kaydetti:

"Firmaların halen ne tür ekipmanları, hangi kalite standartlarına göre ürettiklerini ortaya koyan mevcut kabiliyet analizinden oluşan söz konusu envanter, Sinop Nükleer Santral Projesine ülkemiz firmalarının daha fazla katılımını sağlamak amacıyla Japon Konsorsiyumu ile paylaşılmıştır. Mezkur envanter, Japon Konsorsiyumu tarafından reddedilmemiş olup daha fazla ayrıntılandırılması istenmiştir. Bu çerçevede, firmaların istenen detayda bilgileri sunmaları için Kalkınma Bakanlığı ve TOBB marifetiyle tekrar firmalara duyuru yapılarak internet üzerinden bilgileri güncellemeleri istenmiştir. Japon Konsorsiyumu tarafından yürütülen çalışma, nükleer santral projeleri kapsamında ülkemizden temin edilmesi mümkün olan mal ve hizmetlerin tespitine yöneliktir. İlerleyen süreç içerisinde ekipmanın hangi firmalardan tedarik edileceği, kurulacak proje şirketinin açacağı ihalelerle belirlenecektir."


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.