Engelli taklidiyle dilencilik iddiası

Engelli taklidiyle dilencilik iddiası
Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde, bacaklarını kesilmiş gibi göstererek dilendiği iddia edilen kişi hakkında Kabahatlar Kanunu'na göre işlem yapıldı

ŞANLIURFA (AA) - Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde, engelli taklidi yaparak vatandaşlardan para topladığı öne sürülen kişi, zabıta ekiplerince yakalandı.

Alınan bilgiye göre, zabıta ekipleri, Hürriyet Caddesi Sulu Camisi önünde dilencilik yapan Süleyman C'nin (40), iki bacağı kesilmiş gibi davrandığını belirledi. Zabıta karakoluna götürülen Süleyman C'nin çorabına gizlediği 105 lira bulundu. Paraya el koyan ekipler, Süleyman C. hakkında Kabahatler Kanunu'na göre işlem yaptı.

Zabıta memuru Hasan İzgören, gazetecilere yaptığı açıklamada, Süleyman C'nin, iki ayağını kesilmiş gibi göstererek dilencilik yaptığını söyledi.

Karakolda yaptıkları incelemede şahsın herhangi bir engelinin olmadığını fark ettiklerini belirten İzgören, "İki bacağı yokmuş gibi dilenen şahsı ayağa kaldırdığımızda yürüdüğünü gördük" dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.