EPDK Kurul kararları

EPDK Kurul kararları
ANKARA (AA) - Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), Enerya Ereğli Gaz Dağıtım AŞ ve Enerya Karaman Gaz Dağıtım AŞ'nin yatırım tavanlarını revize...

ANKARA (AA) - Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), Enerya Ereğli Gaz Dağıtım AŞ ve Enerya Karaman Gaz Dağıtım AŞ'nin yatırım tavanlarını revize etti.

Konuyla ilgili kurul kararları Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Karara göre, Doğalgaz Dağıtım Şirketleri için Tarife Hesaplama Usul ve Esaslarına göre, Enerya Ereğli Gaz Dağıtım AŞ ve Enerya Karaman Gaz Dağıtım AŞ'nin 2012-2016'daki perakende satış tarifelerine yönelik karar revize edildi.

Enerya Ereğli Gaz Dağıtım AŞ'nin bu yıl için yatırım tavan fiyatı 1 milyon 223 bin 72 lira, ilave yatırım tavan fiyatı ise 450 bin lira olarak belirlendi.

Enerya Karaman Gaz Dağıtım AŞ'nin 2016 yatırım tavan fiyatı 1 milyon 781 bin 716 lira, ilave yatırım tavan fiyatı da 630 bin lira oldu.

Kurul, Total Oil Türkiye AŞ'nin depolama lisansı kapsamında İzmir Aliağa'daki tesisine ilişkin depolama tarifeleri kapsamında uygulanan hizmet başına alınan teslim alma ve teslim etme bedellerini de tadil etti.

Buna göre, kara ve deniz yoluyla teslim alınan benzin, motorin ve biyoyakıt türleri için metreküp başına 2,50 lira hizmet bedeli alınacak. Kara ve deniz yoluyla teslim alma, etme faaliyetlerinin mesai saatleri dışında yapılaması durumunda ilave yan hizmet bedeli her bir yakıt türü için 0,27 lira olacak.

Depolama hizmet fiyatlarındaki indirim oranları ve benzin, motorin ve biyoyakıt türleri için en az 15 yıl süreli kapasite kiralanması durumunda uygulanacak hizmet bedelleri, günlük depolama için metreküp başına 0,26 lira, teslim alma ve teslim etme de 2,43 lira olarak belirlendi.​

Öte yandan Kurul elektrik sistem kullanıcılarına ödenecek tazminat miktarının hesaplandığı formülü yeniden tespit etti.

Karara göre, Elektrik Dağıtımı ve Perakende Satışına İlişkin Hizmet Kalitesi Yönetmeliği'nin 16'ıncı maddesinin birinci fıkrasında yer alan "sistem kullanım" ibaresi yürürlükten kaldırılırken, kullanıcılara ödenecek tazminat miktarının hesaplandığı formül de yeniden belirlendi.

Yönetmeliğin 17'inci maddesinin birinci fıkrası, "Tedarik sürekliliği göstergeleri, aylık olarak ait olduğu ayı takip eden ayın sonuna kadar, yıllık olarak her yılın 31 Mart tarihine kadar dağıtım şirketi tarafından hem görev alanına giren iller hem de dağıtım bölgesi bazında yayınlanan tablo formatında açıklamalarına uygun şekilde düzenlenerek Kuruma bildirilir" şeklinde değiştirildi.

Aynı yönetmeliğin 2'nci fıkrası, "Dağıtım şirketi, kesintilere ilişkin bilgileri bu yönetmeliğin ekinde yer alan tablo formatında, aylık olarak ait olduğu ayı takip eden ayın sonuna kadar Kuruma bildirir” şeklinde düzenlendi.

2016 yılı Ocak-Mayıs aylarına ilişkin söz konusu bu değişiklikleri içeren bildirimlerin, 30 Haziran 2016'ya kadar EPDK'ya iletilmesi kararlaştırıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.