Epilepsi hastası oğlu için yardım bekliyor

Epilepsi hastası oğlu için yardım bekliyor
Ağrı'nın Patnos ilçesinin Suluca köyünde yaşayan ve eşi ile 4 çocuğunu epilepsi hastalığı dolayısıyla yitiren Seyithan Sala, aynı hastalıktan muzdarip 35 yaşındaki oğlu için yardım eli uzanmasını bekliyor - Seyithan Sala: - "Devletimizden ve büyüklerimizd

AĞRI (AA) - İDRİS EMRE SAVMAN - Patnos ilçesinin Suluca köyünde yaşayan ve eşi ile 4 çocuğunu epilepsi hastalığından kaybeden Seyithan Sala, aynı hastalıktan muzdarip 35 yaşındaki oğlunun bakım ve tedavisi için yardım bekliyor.

Sala, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eşi Herdem (51), çocukları Sevgül (22), Seher (19), Sevda (17) ve Fidan'ı (5) epilepsi hastalığı nedeniyle kaybettiğini, en büyük oğlu İsmail'in de aynı hastalıktan muzdarip ve engelli halde bakıma muhtaç olduğunu belirtti.

Eşini hastalıktan kaybettikten sonra ailesinin de ısrarıyla yeniden evlendiğini, bu evlilikten de 4 çocuğu olduğunu ifade eden Sala, şunları söyledi:

"İlk eşimden son bir evladım var. O da yatalak ve kendi ihtiyacını göremiyor. Oğlum İsmail, üvey annesinden utansa da onun bütün ihtiyaçlarını eşim kendi oğlu gibi karşılıyor ve hayata tutunmasını sağlıyor. Hasta olan oğlum İsmail, 3 ayda bir 550 lira maaş alıyor. Eşim Fatma da onun bakımını üstlendiği için ayda 700 lira maaş alıyor. Bu aldığımız para yatalak olan İsmail'in bez ve temizlik parasına yetmiyor. Devletimizden ve büyüklerimizden oğlumun sağlığı ve geri kalan ömrünün rahat bir şekilde geçirmesi için yardım bekliyorum."

- "Tek isteğim, İsmail'in boynuma sarılması"

Üvey anne Fatma Sala da eşiyle evlendikten sonra onun ilk eşinden 5 çocuğunu kendi çocuğuymuş gibi sahiplendiğini, sonradan 4 çocuğu olmasına rağmen hiçbirini kendi çocuklarından ayrı görmediğini ifade etti.

Eşinin ilk eşinden olan çocuklarından dördünü, annelerinin de yaşamını yitirmesine neden olan hastalıktan kaybettiklerini ve elleriyle toprağa vermenin acısını yaşadığını anlatan Sala, "Her ne kadar anneleri olmasam da çok zor bir durum. Rabbim hiç bir Müslüman'a böyle bir acıyı yaşatmasın. Diğer anneden olma 35 yaşındaki İsmail'e de kendi oğlum gibi bakıyorum ve hayata tutunmasını istiyorum. Benim tek istediğim yatalak olan İsmail'in ayağa kalkarak boynuma sarılması ve konuşması, başka bir isteğim yok" diye konuştu.

Üvey kardeş Umut Sala da ağabeyi İsmail'in ayağa kalkmasının en büyük arzuları olduğunu dile getirerek, "Devlet büyüklerimizden tek istediğimiz kardeşimizin ayağa kalkması, bana sarılması ve beraber dolaşmamız" dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.