Erciyes'te kış turizmi tanıtımı

Erciyes'te kış turizmi tanıtımı
KAYSERİ (AA) - Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Erciyes'te yeni kış sezonunun açılmasıyla tanıtım atağına geçtiklerini belirterek,...

KAYSERİ (AA) - Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Erciyes'te yeni kış sezonunun açılmasıyla tanıtım atağına geçtiklerini belirterek, tüm dünyanın Erciyes'i tanıyacağını bildirdi.

Başkan Çelik, yaptığı açıklamada, Erciyes'te 1450, Kayseri şehir merkezinde 5 bin yatak olmak üzere yaklaşık 6 bin 500 yatak kapasitesiyle iç ve dış turizme hizmet verildiğini kaydetti.

Erciyes'i, Kayseri ve Türkiye için kalkınma projesi olarak gördüklerini, bu doğrultuda yaklaşık 200 milyon avroluk yatırım yaptıklarını vurgulayan Çelik, yatırımın meyvelerini almaya başladıklarını ifade etti.

Erciyes kış turizm merkezinin sadece Türkiye'nin değil dünyanın en önemli kayak merkezlerinden biri olduğuna dikkati çeken Çelik, şunları söyledi:

"Şehrimizin ve ülkemizin atıl sayılabilecek bir değerini büyük bir yatırımla dünyanın hizmetine sunduk. 26 milyon metrekare alanda kurulu olan ve mülkiyeti tamamen Kayseri Büyükşehir Belediyesine ait kayak merkezi, yine belediye tarafından Türkiye'de bir ilk olarak 'dağ yönetim' şirketi fonksiyonuyla kurulmuş Kayseri Erciyes AŞ tarafından profesyonel bir kadro ile tek elden yönetilmektedir. Bu şekli ile de Türkiye'de örnek bir 'dağ yönetim modeli' gerçekleştirilmiş ve Erciyes'in bütününde tek bilet uygulaması ile kayak sevenlere büyük kolaylık sunulur hale getirilmiştir. Farklı zorluk derecelerindeki 102 kilometre uzunluğunda 34 kayak pistimiz mevcuttur. 18 ayrı telesiyej, telekabin, gondol gibi halk arasında 'teleferik' olarak bilinen mekanik tesislerimizin uzunluğu 22 kilometreye ulaşmıştır. Bunların yanı sıra 4 yürüyen band, çocuk oyun alanları, eğitim alanları, kızak alanları ve kayak dışı eğlence aktivitelerini besleyecek baby lift, snowtubing ve tırmanma duvarları gibi imkanlar da oluşturulmuştur."

Sezon boyunca çok farklı ulusal ve uluslararası müsabakaya ev sahipliği yapacaklarını ifade eden Çelik, "Yapacağımız etkinlikleri 4 Mart 2017'de gerçekleştireceğimiz, FIS Snowboard Dünya Kupası ile taçlandıracağız. Dünya Kupasının ikinci kez Erciyes'e verilmesi şehrimiz ve ülkemiz için gurur kaynağı olmuştur. Bu şampiyonalar şehrimize uluslararası organizasyon tecrübesi kazandırmaktadır. Bu organizasyonlar sadece Erciyes'in değil ülkemizin tanıtımı açısından da büyük önem taşımaktadır."

Erciyes'te yatırımların büyük ölçüde tamamlandığını ve artık ulusal ve uluslararası tanıtım için çalışma başlattıklarını aktaran Çelik, 2015-2016 sezonunda Erciyes Kayak Merkezi'ne yaklaşık 2 milyon ziyaretçi geldiğini, yeni sezonda bu sayıyı 2,5 milyon olarak hedeflediklerini kaydetti.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.