Erdem: Lezzetimizin sırrı tecrübemiz

Erdem: Lezzetimizin sırrı tecrübemiz
Konya’nın meşhur tatlı ustası Tatlıcı Servet’in oğlu olan Şeref Erdem, babasından öğrendiği ustalığı hizmete açtığı Konya Baklavacısı’nda yaptığı birbirinden kaliteli ve lezzetli baklavalarıyla sergiliyor.

Konya’nın meşhur tatlı ustası Tatlıcı Servet’in oğlu olan Şeref Erdem, babasından öğrendiği ustalığı hizmete açtığı Konya Baklavacısı’nda yaptığı birbirinden kaliteli ve lezzetli baklavalarıyla sergiliyor. Tek amaçları kaliteli baklava yapmak olduğunu belirten Şeref Erdem, “Lezzetimizin sırrı; 1993 yılından beri süregelen engin tecrübelerimiz” dedi.

dsc-1438.jpg

Konya’nın ‘Tatlıcı Servet’ ustası şöhretine kavuşan ve 1993 yılında Çamlı Köşk civarında tatlı yaparak satmaya başlayan 62 yaşındaki tatlı ustası Servet Erdem’in oğlu olan Şeref Erdem, babasından devraldığı bayrağı hizmete yeni açtığı Konya Baklavacısı’nda ürettiği kaliteli baklavalarla dalgalandırıyor. 1993 yılında babası Servet Erdem’in Kültür Park girişindeki seyyar arabasıyla Konyalılara hizmet vermeye başladığını aktaran Konya Baklavacısı İşletme Sahibi Şeref Erdem, “28 yıl içinde babam bizlere mesleği ve ustalığı öğretti. Bizde ondan devraldığımız bu mesleği, daha kaliteli ve doğal ürünler kullanarak devam ettirmeye çalışıyoruz. Şekerinde yağına kadar her şeyin en kalitelisini kullanıyorum. Yeni açtığımız Konya Baklavacısı’nda yirmiye yakın baklava çeşidi ile hizmet veriyoruz” diye konuştu.

dsc-1443.jpg

Birinci sınıf hammadde kullanıyoruz

Ürünlerin imalatında birinci sınıf hammadde kullandıklarının altını çizen Erdem, “28 yıldır süregelen ustalığımız, engin tecrübelerimiz ve birinci sınıf kullandığımız hammadde ile Konya’mıza hizmet ediyoruz. Geçmişten gelen tecrübe ve uzun yıllardır süregelen ustalığımız ile ürünlerimizi imal ederiz. Her zaman kaliteli ürün çıkarmaya ve müşterilerimize güler yüzle hizmet etmeye önem veririz. Yeni açtığımız şubemiz ile Konya’mıza daha kaliteli hizmet vermek istiyoruz. Geçmişten gelen ustalığımızı ve lezzetlerimizi artık yeni yerimize de taşıdık” ifadelerini kullandı.

dsc-1448.jpg

Tek amacımız kaliteli baklava yapmak

Tek amaçlarının kaliteli baklava yapmak olduğunu söyleyen Erdem, “Bizim baklavada tek düşüncemiz kalitedir. Baklavanın olmazsa olmazı ustalığı ve malzemesidir. Özellikle sert buğday unu kullanmak lazım. Biz baklavamızda hiçbir zaman katkı maddesi kullanmıyoruz. Her şeyimiz doğaldır. Amacımız kaliteli ürünü Konya’ya sunmak. Ayrıca baklavalar da şekillerine göre isimlendiriliyor. Yani ince hamurların sarılmasıyla oluşturulan baklavalara sarma baklava denirken oklavadan çekilerek şekil verildiğinde bu tatlı burma adını alır. Baklavalar dilimlerinin boyutlarına göre de ayrılır. Havuç dilimli baklavalar büyük dilimler halinde kesilirken ufak lokmalar şeklinde yapılan özel baklava çeşitleri de bulunmaktadır. Şöbiyet gibi klasik baklava çeşitlerinin yanında en yeni baklavalardan olan soğuk baklava da çok sevilmektedir” şeklinde konuştu.

dsc-1453.jpg

Kullanılan malzeme en kalitelisi ve sağlıklısı olmalı

Tatlı yapımında birçok hile ve kolaya kaçılma olduğunun altını çizen Şeref Erdem, tatlı alırken dikkat edilmesi gereken noktaları dile getirdi. Tatlının ilk başta taze ve çıtır olması gerektiğini hatırlatan Erdem, “Tatlı yapımında kullanılan malzemeler, tatlıyı yerken belli olur. Tatlı ismini sadece şerbetinden dolayı almaz. Tatlı içindeki kullanılan malzemelerden dolayı ismi tatlıdır. Yağından yumurtasına kadar malzemenin en kalitelisi ve sağlıklısı olmalıdır. Bir tatlıyı yerken normalin dışında bir tat alınırsa oradan bir daha tatlı alınmamalı. Bunun yanında şerbet yapımında pancar şekeri kullanılmalıdır. Tatlının şekli ve pişirilmesi ise iyi bir usta tarafından yapıldığı zaman olur. Bunun dışında iyi tatlı yapamayan şeklini ve pişirme kıvamını tutturamaz” şeklinde konuştu.

dsc-1456.jpg

dsc-1462.jpg

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.