Erdoğan: 49 vatandaşımızı hiçbir şeye değişmeyiz

Erdoğan: 49 vatandaşımızı hiçbir şeye değişmeyiz
"Takas oldu veya olmadı. Neticede bizim 49 vatandaşımız, görevlimiz Türkiye'ye geldi. 49 vatandaşımızı hiçbir şeyle değiştirmemiz mümkün değil. Bunun üzerinde durmamız lazım"

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Musul Başkonsolosluk çalışanlarının kurtarılmasında takas yapıldığı iddialarını değerlendirirken, "Takas oldu veya olmadı. Neticede bizim 49 vatandaşımız, görevlimiz Türkiye'ye geldi. 49 vatandaşımızı hiç bir şeyle değiştirmemiz mümkün değil. Bunun üzerinde durmamız lazım" dedi.

Erdoğan, Birleşmiş Milletler 69. Genel Kurulu Genel Görüşmeleri için ABD'nin New York kentine hareketinden önce  Esenboğa Havalimanında, basın toplantısı düzenledi, gazetecilerin sorularını yanıtladı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin bundan sonra koalisyon güçleriyle ilişkilerinin nasıl olacağı ve "Rehinelerin kurtarılmasında takas yapıldığı yönünde iddia vardı. Bu konuları değerlendirir misiniz?" soruları üzerine, koalisyon ve koalisyon güçleriyle bundan sonraki yol haritasının geniş istişaresinin yapılması gerektiğini belirtti. Bu geniş istişareden sonra kararın ona göre alınacağını dile getiren Erdoğan, bu konuların ayaküstü hemen cevaplanamayacağını kaydetti. 

Erdoğan, "Ama bilmenizi gerektiren bir şey var. O da 1 milyon 300 bin insan artık ülkemize gelmiştir. Bunların bir kısmı, çadır ve konteynır kentlerde, bir kısmı değişik şehirlerimize dağılmış vaziyette" dedi. 

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, İçişleri Bakanı Efkan Ala ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'in, Suruç bölgesini gezerek, durumu incelediklerini anlatan Erdoğan, "Yerindeki tespitten sonra biz şimdi ne yapabiliriz... Akşam ben de kendileriyle burada bir görüşme yaptım. Bu görüşmeden sonra arkadaşlarımız hükümet olarak bu çalışmayı aralarında da görüşecekler. Döndükten sonra kendileriyle Ulusal Güvenlik Stratejisini tekrar gözden geçireceğiz" diye konuştu. 

-"Tamamen MİT'in mahareti"

"Operasyonda takas yapıldığı" iddialarını da değerlendiren Erdoğan, her şeyin milli olduğunu, operasyonun bütün başlıklarının tamamen Milli İstihbarat Teşkilatının (MİT) mahareti olduğunu vurguladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti:

"Burada takas oldu mu, olmadı mı vesaire gibi şeyler, bütün bunların hepsi, şimdi tabii ki herkes bir şeyler yazacak. Biz burada şuna bakacağız; takas oldu veya olmadı. Neticede bizim 49 vatandaşımız, görevlimiz Türkiye'ye geldi. 49 vatandaşımızı hiçbir şeyle değiştirmemiz mümkün değil. Bunun üzerinde durmamız lazım. Velev ki böyle bir takas dahi olmuş olsa, ben Cumhurbaşkanı olarak şuna bakarım; benim 49 vatandaşımın karşılığı hiçbir şeyle değişilmez. Onlar artık ülkeme geldi. Bütün ailelerine hamdolsun kavuştular. Bu sabah aileleriyle onların durumunu gördüğümde çok daha mutlu olduk."

Başta MİT olmak üzere süreçte tüm emeği geçenleri kutlayan, tebrik eden Erdoğan, "İnşallah bundan sonraki süreç bizler için çok daha farklı olacaktır. Karar alma mekanizmalarımız çok daha rahat karar verecektir" dedi. 

(Sürecek)

 

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.