Erdoğan uyardı Efkan Ala davet etti

Erdoğan uyardı Efkan Ala davet etti
PKK'nın terörünün tırmanışa geçtiği 1990 ile 1994 yılları arasında Genelkurmay Başkanlığı yapan, eski DYP Kilis milletvekili Doğan Güreş, son yolculuğuna uğurlandı.

Güreş için düzenlenen törende İçişleri Bakanı Efkan Ala, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın uyarısı ile eski Başbakan Tansu Çiller'i, protokolün olduğu bölüme davet etti. Ancak Çiller, protokol yerine Güreş'in aile üyeleri için ayrılan bölümde durmayı tercih etti.

Çiller, başbakanlığı döneminde Genelkurmay Başkanı olan Güreş ile terörle mücadelede yakın bir çalışma içinde olmuştu.

SUBAYLAR SAYGI NÖBETİ TUTTU

88 yaşında vefat eden Güreş'in naaşı, Genelkurmay Başkanlığı'nda düzenlenen törenin ardından Kocatepe Camii'ne getirildi. Kocatepe Camii'nde düzenlenen askeri törende, Güreş'in aile üyeleri caminin avlusunda taziyeleri kabul etti. Bu sırada Güreş'in musalla taşına konan naaşının başında kılıç kuşanan subaylar, saygı nöbeti tuttu.

Törene, günlük programında yer almamasına rağmen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katıldı. Öğle namazı öncesinde Kocatepe Camii'ne gelen Erdoğan ile Meclis Başkanı Cemil Çiçek, öğle namazını kıldıktan sonra cenaze namazına geçti.

ÖZEL İLE HİLMİ ÖZKÖK SOHBET ETTİ

Törene; Erdoğan ve Çiçek'in yanısıra Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, İçişleri Bakanı Efkan Ala, eski Genelkurmay Başkanları Hilmi Özkök, Işık Koşaner'in yanısıra kuvvet komutanları ve aralarında Hurşit Tolon ile Hikmet Köksal'ın da bulunduğu çok sayıda emekli general de katıldı. Cenaze namazı öncesinde Orgeneral Özel ile Hilmi Özkök, cami avlusunda bir süre sohbet etti. Törene katılan eski Başbakan Tansu Çiller, cenaze namazı kılınırken, taziye bölümünde Güreş'in eşinin yanında durdu.

ÇİLLER PROTOKOL SIRASINDA DURMADI

Cenaze namazının ardından naaş, top arabasına konmadan önce protokolün önünden geçti. Bu sırada Çiller'in protokol bölümü yerine aile üyelerinin yanında durması dikkat çekti. Erdoğan'ın uyarısı üzerine İçişleri Bakanı Efkan Ala, Çiller'i protokol bölümüne davet etti.

Ancak Başbakanlığı döneminde Güreş ile uyumlu bir çalışma yürütmüş olan Çiller, aile üyelerine ayrılan bölümde durmayı tercih etti. Eğer Çiller, protokol bölümüne geçseydi o sırada fili olarak oluşan durum gereği Meclis Başkanı Çiçek solunda olduğu için eski Başbakan sıfatı ile Erdoğan'ın sağında duracaktı.

Erdoğan'ın protokoldeki bölümü gelen Hilmi Özkök'e ilgi göstererek elini sıkması da dikkat çekti. Törene; DYP dönemi bakanlarından İsmet Sezgin, Turan Tayan, Bekir Sami Daçe, Hasan Ekinci, Ufuk Söylemez Ünal Erkan, Sümer Oral Bekir Aksoy ve Nevzat Ercan da katıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.