Eşini 46 yerinden bıçaklayan sanık mahkemede konuştu: "GÖZÜM DÖNDÜ"

Eşini 46 yerinden bıçaklayan sanık mahkemede konuştu: "GÖZÜM DÖNDÜ"
Eşini 46 yerinden bıçaklayarak öldüren ve “Canavarca hisle eşi kasten öldürmek” suçundan yargılanan Bekir Erkol, hakim karşısına çıktı. Eşinin kendisini aldattığından şüphelendiğini belirten Erkol, “Karı koca ilişkimiz yoktu"dedi

 

Karatay’da 22 Ağustos’ta eşi Bekir Erkol (40) tarafından 46 yerinden bıçaklanarak öldürülen Tuba Erkol’un (37) duruşması Konya 4. Ağır Ceza Mahkemesinde gerçekleştirildi. Duruşmaya; tutuklu sanık Bekir Erkol, ölen Tuba Erkol’un annesi Behiye Ceran, babası Mustafa Ceran, ağabeyleri Derviş ve Osman Ceran ile ablası Nehir Karaçar, Ankara, Konya, Adana ve Isparta barolarından temsilci avukatlar ve taraf avukatları katıldı.

“KARI KOCA İLİŞKİMİZ YOKTU”

16 yıllık evliliklerinden 3 çocukları olduğunu belirten tutuklu Bekir Erkol eşi ile severek evlendiğini fakat son 2 yıldır eşi ile karı koca ilişkisi yaşamadıklarını ifade etti. Sanık Erkol savunmasında; “Severek evlenmiştik. Son 2 yıla kadar bir sorunumuz yoktu. Her evde olan ufak tefek kavgalarımız vardı.  Fakat son 1 buçuk 2 yıldır eşimde bir takım değişiklikler seziyordum. 2 oğlumuzu spor okullarına yazdırmıştım. Büyük oğlum 2 ay sonra futbola devam etmek istemedi; fakat küçük oğlum futbola devam etti. Talha’yı okula eşim götürüp getiriyordu. 2018 yılı Ramazan ayında yine eşimle aramız kötüydü. Eşim annesinin evinde kalıyordu. Konuşmak için eşimin yanına gittim. Bir süre mutfakta konuştuk ve Tuba salona gitti. Bu esnada telefonu masanın üzerindeydi ve bir mesaj gördüm. Mesajda; “Merhaba, nasılsın? Seni merak ettim” yazıyordu ve numara da kayıtlı değildi. Ben de numarayı kendi telefonuma yazdım ve numaranın oğlumun spor okullarından hocası olan Hakan’a ait olduğunu gördüm. Bu esnada büyük oğlum ve kızım annesi ile kalıyor küçük oğlum ise benimle kalıyordu. Eve gidip oğluma eşim ve Hakan Hoca arasında bir şey olup olmadığını sordum. ‘Anneme sahanın ortasında öpücük attı’ dedi. Bir kere de Hakan Hoca’nın evine gidip yemek yediklerini söyledi. Eşimden şüphelenmeye başladım. Fakat bir yandan da eşime güveniyordum. Böyle bir şey yapacağına inanmak istemiyordum. Sonrasında eşimle barıştık ve yeni bir ev kiraladık. Orada tekrar yaşamaya başladık. Zaten 2 yıla yakın bir zamandır eşimle karı koca ilişkimiz yoktu. Barıştıktan sonra da bu süreç devam etti. Ona yaklaşmama izin vermiyor beni sürekli aşağılıyordu. Olay gününden önce yine yakınlaşmak istedim ve aramızda tartışma çıktı. Eşim de hakkımda uzaklaştırma kararı aldırdı” dedi.

“BIÇAĞI ALDIM VE GÖZÜM DÖNDÜ”

Olay günü saat 07.30 sularında küçük oğlu Talha’yı havuza götürmek için eve gittiğini belirten sanık Erkol, evde bir süre eşiyle konuşmaya çalıştığını fakat olayın tartışmaya döndüğünü belirtti. Sanık, “Küçük oğlum Talha’yı yüzmeye götürmek için evimize geldim. Saat 07.30 sularıydı. Eşimle konuşmaya çalıştım, ‘Çocuklarımız var tekrar gözden geçirelim’ dedim. ‘Konuşacak bir şey yok’ dedi. Talha’yı götürmek istedim izin vermedi. ‘Sen çocuklara bakamazsın’ dedi. Tartışmalar yükseldi ve ne zamandır aklımda takıntı olan Hakan Hoca’yı sordum. Kuran-ı Kerim getirdim ve el basar mısın Hakan Hoca ile aranda bir şey olmadığına dair dedim. ‘Sen kimsin de ben Kuran-ı Kerim’e el basacağım, kimse bana el bastıramaz’ dedi. Gözüm döndü, bıçağı aldım. Şuurumu kaybettim. Hatırlamıyorum. 2 oğlumun elinden tutup annemin evine gittim” ifadelerini kullandı.

“KIZIMI SÜREKLİ DARP EDİYORDU”

 Tuba Erkol’un babası Mustafa Ceran, kızının sürekli tehdit ve şiddete maruz kaldığını belirterek olaydan birkaç gün önce parmaklarının kocası tarafından aldığı darplar sonucu çıktığını ve kızını çıkıkçıya götürdüğünü belirtti ve sözlerini şöyle sürdürdü; “Kızımı devamlı darp etti. Biz 3 çocukları olduğu için hep ılımlı yaklaşmaya çalışıyor, evliliklerini kurtarmaya çalışıyorduk. Kızıma sürekli şiddet uyguladığını biliyorum. Kızım, ‘Başımda bıçakla bekliyor, uyuyamıyorum’ diyordu. Sürekli ölümle tehdit ediyordu. Kızım boşanmak istiyordu ve bizde adli tatil biter bitmez davayı başlatacaktık. Bekir, olaydan birkaç gün önce bize geldi ve güzelce konuştuk. Dünyada tek boşanan çiftlerin onlar olmadığını belirttim. Eşimin ve benim elimi öpüp gitti. 1 gün sonra oğlumun yanına gitmiş. Oğlum Osman da aynı şeyleri söylemiş. Sonrasında kızımızın ölüm haberini aldık. Bizi arkamızdan vurdu.”

“ÇÖPLÜKTE ÖLDÜRMEYE KALKMIŞ”

Tuba Erkol’un ağabeyi Derviş Ceran, kardeşi Tuba ile çok yakın olduklarını ve mutsuz bir evliliği olduğunu söyledi. Kardeşinin boşanmak için ciddi bir çaba sarf ettiğini belirten ağabey Ceran, “Tuba’yla en yakın olan bendim. Benle dertleşirdi. Uzun zamandır boşanmak istiyordu. Kocasının kendisini sürekli tehdit ettiğini belirtiyordu. Fakat çocuklar zor durumda kalmasın diye sürekli affetti. Ama kocasının eziyetleri artarak devam etti. Parmağını ve kolunu çıkardığını biliyorum. Cellat gibi tepesinde bekliyor ve kardeşime psikopatça hareketlerle yaklaşıyordu. Bir defasında kardeşimi Aslım çöplüğüne götürüp orada öldürmeye kalkmış. Arkadaşına da benim senin yanında olduğuma dair şahitlik yapar mısın demiş” şeklinde konuştu.

“KOLUNA CAM KIRIKLARIYLA TUBA YAZMIŞ”

Diğer ağabey Osman Ceran da sanığın psikopatça tutumunun olduğunu belirterek kollarında jilet izi olduğunu söyledi. Ağabey Osman Ceran, sanığın kollarına cam parçasıyla “TUBA” yazdığını belirtti ve bunun normal bir tutum olmadığını söyledi. Kardeşinin sürekli darp edildiğini yineleyen ağabey Ceran, kardeşi hamileyken de eziyet gördüğünü ifade etti.

Henüz duruşma başlamadan mahkeme salonunda bulunan çocuklarının yüzüne bakamayan sanığın tutukluluk halinin devam etmesine karar verilirken duruşması 11 Şubat 2019 tarihine verildi ve Tuba Erkol’un telefon kayıtlarının incelenmesi kararı alındı. (Ayşegül Ertul)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.