Eski Bakan Güler hakkındaki soruşturmalar

Eski Bakan Güler hakkındaki soruşturmalar
Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığınca, eski İçişleri Bakanı Güler hakkında, Hrant Dink'in öldürülmesi olayında koruma kararı alınmadığı ve bir ilköğretim okulundaki atamanın iptaline ilişkin yargı kararının uygulanmadığına ilişkin iki soruşturma dosyası bul

ANKARA (AA) - Eski İçişleri Bakanı Muammer Güler hakkındaki iki soruşturmaya ilişkin İçişleri Bakanlığının "İhbar ve Şikayetin İşleme Konulmaması" yönünde karar aldığı, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığınca bu karara yapılan itirazın henüz sonuçlanmadığı bildirildi.

Başsavcılıktan yapılan yazılı açıklamada, bugün bazı basın yayın organlarında eski İçişleri Bakanı Muammer Güler hakkında Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmalarla ilgili haberlere yer verildiği, bu nedenle açıklama yapılmasına ihtiyaç duyulduğu belirtildi.

Güler'in İstanbul Valisi olarak görev yaptığı döneme ilişkin suç ihbarları nedeniyle Yargıtay Cumhuriyet Başsavılığı tarafından iki adet soruşturma yürütüldüğü aktarılan açıklamada, bunlardan, 2013/233 sayılı soruşturmada, Hrant Dink'in öldürülmesi olayıyla ilgili koruma kararı alınmadığı, 2013/299 sayılı soruşturmada ise İstanbul Neyir Turhan İlköğretim Okulundaki bir atama kararının iptaline ilişkin yargı kararının uygulanmadığı iddialarına yer verildiği anlatıldı.

Açıklamada, suç ihbarları üzerine soruşturma başlatan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının 19 Temmuz 2013 ve 8 Ekim 2013 tarihli görevsizlik kararları ile soruşturma dosyalarını Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına gönderdiği ifade edildi.

Güler'in 24. Dönem Mardin Milletvekili seçilmesi nedeniyle her iki soruşturma dosyasının, yasama dokunulmazlığının kaldırılması talebiyle 15 Ocak 2014 ve 7 Mart 2014 tarihli yazılarla TBMM'ye gönderildiği bilgisine yer verilen açıklamada, 7 Haziran 2015'te yapılan seçimlerde yeniden milletvekili olmaması nedeniyle ele alınan dokunulmazlık dosyalarının 10 Eylül 2015 tarihli yazıyla Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına iade edildiği belirtildi.

Açıklamada, şöyle denildi:

"Soruşturma dosyaları 4483 sayılı Kanun hükümleri uyarınca soruşturma izni verilmesi/verilmemesi kapsamında 13 Ekim 2015 tarihli yazılar ekinde İçişleri Bakanlığına gönderilmiş, her iki soruşturma hakkında İçişleri Bakanlık Makamı, 25 Aralık 2015 tarih ve 2015/19686, 2015/19682 sayılı 'İhbar ve Şikayetin İşleme Konulmaması' kararı vermiştir.

Usul ve yasaya uygun olmadıkları değerlendirilen İçişleri Bakanlığı kararlarına karşı Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 13 Ocak 2016 tarihinde Danıştay 1. Dairesi Başkanlığına itiraz kanun yoluna gidilmiş ve her iki dosyada itirazın sonucu beklenmektedir."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.